Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Uitgesteld - Cleantech scale-up innovatiemissie Boston

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus hebben wij besloten onze evenementen de komende tijd te annuleren of uit te stellen. Dit besluit sluit aan bij de richtlijn om sociale contacten te beperken. Wij doen ons best iedereen die zich heeft aangemeld te berichten. Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Deze missie is tot nader bericht uitgesteld. Inschrijven is wel mogelijk.

Heeft u een high tech innovatie op het gebied van cleantech? Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met Noord-Amerikaanse bedrijven, ondernemers, onderzoekers of investeerders? Ga dan mee naar Boston!

Kansen Boston

Boston loopt in de VS voorop als het gaat om klimaatacties en vermindering van CO₂ emissies. De stad is benoemd tot de meest energie-efficiënte stad van de VS en won in 2018 de Bloomberg American Cities Climate Challenge.

Het ecosysteem in de regio van Boston en de staat Massachusetts heeft uitstekende randvoorwaarden voor het implementeren van innovaties. Het progressieve beleid in Massachusetts op het gebied van duurzame energie, innovatie en onderwijs en de unieke concentratie van R&D, universiteiten, innovatie en start-up activiteiten maakt het een ideale regio voor vooraanstaande bedrijven, academici en innovators. Volgens de US Chamber of Commerce heeft Boston het beste ecosysteem in de VS voor start-ups en is dit een trekpleister voor vroege fase investeerders.

De regio Boston biedt cleantech start-ups en scale-ups een breed netwerk en veel kansen voor het ophalen van investeringen, het vinden van talent of samenwerkingspartners. Dit komt door een groot netwerk van incubators en accelerators, waaronder de grootste Amerikaanse cleantech incubator Greentown Labs, die in Boston is gevestigd.

Voor wie?

Tijdens deze missie maakt u kennis met het ecosysteem in Boston, en met mogelijke partners, kennisinstellingen of investeerders. U leert wat ervoor nodig is om de stap naar de VS te zetten en u wordt ondergedompeld in het cleantech ecosysteem in Boston.

De focus van deze innovatiemissie ligt op scale-ups met innovatieve technologische oplossingen op het gebied van cleantech, zoals mobiliteit/transport, energieopslag, electriciteitsproductie, gridmanagement, gebouwde omgeving of duurzame steden.

Doelgroep

Bij voorkeur oprichters, R&D managers, CTO's, CEO's en business development managers van geïnteresseerde scale-ups in bovengenoemde technologiegebieden, die voldoen aan de volgende criteria:

  • Reeds een bewezen marktacceptatie van product of dienst op de Nederlandse/Europese markt (product market fit);
  • Team: management met bewezen business ervaring;
  • Reeds opgehaalde financiering;
  • Reeds gestart of klaar voor internationale opschaling naar de VS;
  • Product of dienst is potentieel disruptief;
  • Hoogtechnologisch innovatief product of dienst;
  • Op zoek naar partners voor samenwerking;
  • Met een aantoonbaar goede aanleiding om nu mee te gaan naar Boston (nut en noodzaak van deze missie).

Daarnaast moet u voldoen aan de OESO-richtlijnen voor Multinationale OndernemingenExterne link. Om te kunnen beoordelen of uw bedrijf of organisatie voldoet aan deze voorwaarden vragen wij om na aanmelding een MVO-zelfscan in te vullen. U ontvangt hierover een e-mail. Vrouwelijke ondernemers nodigen we met nadruk uit om deel te nemen aan deze missie.

Programma

De missie begint al in Nederland. Tijdens voorbereidingsbijeenkomsten stomen we u klaar voor een intensieve week in de VS. Denk hierbij aan pitchtraining, kennismaking met de Amerikaanse zakelijke cultuur en het herkennen van potentiele partners, klanten en investeerders in de regio. Tijdens de missie kunt u uw organisatie bekendheid geven in Boston en krijgt u de kans om kennis te maken met potentiële partners.

Mogelijke programmaonderdelen zijn, pitchmogelijkheden; bezoeken aan bedrijven en 'facilitators'; netwerkactiviteiten (evenementen, lunches, recepties); rondetafelgesprekken; matchmaking.

Bekijk het conceptprogrammaExterne link.

Kosten

Deelname aan deze missie kost € 500 exclusief btw per bedrijf. Er kunnen maximaal 2 deelnemers per organisatie mee. Reiskosten, hotelkosten en eventuele kosten die u maakt voor individuele matchmaking (bijvoorbeeld individueel transport) zijn voor eigen rekening.

Aanmelden

U meldt zich aan voor deze innovatiemissie met het online aanmeldformulierExterne link.

Let op: er is ruimte voor maximaal 10 bedrijven. De organisatie vindt het belangrijk dat de bedrijven die meegaan binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van de missie passen. Daarnaast streven we naar een diverse groep deelnemers. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie.

Indien er meerdere kwalitatief goede aanmeldingen zijn, selecteert de selectiecommissie de deelnemers op basis van bovenstaande criteria.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met: Alexandra Dousi - de Vogel, adviseur innovatiemissies, e-mail: Alexandra.deVogel@rvo.nlExterne link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Boston

Datum

Zo 22 mrt 2020 - 27 mrt 2020

Kosten

  • Innovatiemissie is uitgesteld tot nader bericht
  • Deelnamekosten zijn € 500 ex btw