Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Uitgesteld - Food innovation-missie naar Singapore

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus hebben wij besloten onze evenementen de komende tijd te annuleren of uit te stellen. Dit besluit sluit aan bij de richtlijn om sociale contacten te beperken. Wij doen ons best iedereen die zich heeft aangemeld te berichten. Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Bent u een innovatieve food-tech start-up, scale-up of mkb-bedrijf en klaar voor uitbreiding naar Azië? Wilt u zakendoen en/of samenwerken met Singaporese bedrijven en investeerders? Ga dan van 30 maart tot en met 3 april mee naar Food & Hotel Asia in Singapore. In het Netherlands Pavilion zet u uw bedrijf in de schijnwerpers op een van de grootste voedselbeurzen in Azië.

Focus food innovation-missie

Deze missie richt zich op het versterken van de positie van het Nederlandse ecosysteem voor food-innovatie en het inzichtelijk maken van de kansen in Singapore. De focus ligt op innovatieve technologie op het gebied van:

 • microbiële (single-cell) eiwitten;
 • kweekvlees;
 • plantaardige alternatieven voor dierlijke producten;
 • eiwitten uit insecten en upcycling foodwaste;
 • gepersonaliseerde voeding (personalized nutrition).

Kansen in Singapore

Hoewel Singapore voor de derde maal is uitgeroepen tot het land met de hoogste voedselzekerheid, importeert het meer dan 90% van zijn voedsel. Singapore heeft de ambitie om in 2030 30% van zijn eigen voedsel te produceren. Om deze zogenaamde '30-by-30' strategie te verwezenlijken heeft Singapore behoefte aan hightech, klimaatbestendige, en efficiënte manieren om voedsel te produceren. Het land investeert daarom fors in initiatieven op het gebied van innovatie en technologie in de food-sector.

Daarnaast heeft Singapore de ambitie om zich te ontwikkelen als Research & Development- (R&D) en innovatiehub. Op het gebied van agrifood en voedseltechnologie ziet Singapore Nederland als voorbeeld. Er zijn al verschillende samenwerkingen, zoals met de Wageningen Universiteit & Research en met Nanyang Technological University.

Start-up en scale-up hub

Singapore is een van de meest toonaangevende start-up- en scale-up-hubs van de wereld met een levendig ecosysteem voor start-ups. De overheid van Singapore investeert in het testen van technologie en het op gang brengen van samenwerkingen tussen Singaporese bedrijven / kennisinstellingen en buitenlandse partijen. Dit biedt kansen voor ondernemers die producten en technologieën willen doorontwikkelen. Veel bedrijven zien Singapore als de ideale springplank naar de regio.

Dit alles biedt kansen voor Nederlandse bedrijven met innovatieve technologische food-loplossingen.

Food & Hotel Asia 2020 – Food and Beverage

Van 31 maart tot en met 3 april 2020 vindt het toonaangevende Food & Hotel Asia (FHA) plaats. Dit is een van de grootste food-beurzen in de regio. Was de beurs vroeger meer gericht op traditionele handel van voedselproducten, nu zien we meer een verschuiving naar food-tech en innovatie.

Op FHA 2020 zullen zo’n 2.000 bedrijven deelnemen uit 70 verschillende landen. Hieronder bevinden zich waarschijnlijk 15 Nederlandse bedrijven. Het bezoekersaantal van de voorgaande jaren lag rond de 48.000. De beurs biedt een uitgelezen mogelijkheid om te leren over het innovatieve ecosysteem in Singapore en om Nederland op een groot internationaal podium te presenteren. Deelnemers aan de missie kunnen zich binnen de Embassy Lounge in het Netherlands Pavilion presenteren en potentiële partners ontmoeten. Ook worden er pitchsessies georganiseerd.

Voor wie?

De Nederlandse delegatie bestaat uit Nederlandse food-tech start-ups, scale-ups en mkb-bedrijven op het gebied van microbiële (single-cell) eiwitten, kweekvlees, plantaardige alternatieven voor dierlijke producten, eiwitten uit insecten en upcycling foodwaste en gepersonaliseerde voeding (personalized nutrition).

We zoeken innovatieve bedrijven die in hun bedrijfs- en productontwikkelingen klaar zijn voor een stap richting Singapore en Azië en/of op zoek zijn naar partners voor innovatiesamenwerking.

Deelname staat open voor start-ups, scale-ups en mkb-bedrijven die voldoen aan de volgende criteria:

 • Is reeds gestart of klaar voor internationale opschaling;
 • Heeft een focus op Singaporese/Aziatische ontwikkelingen en markt;
 • Heeft een product of dienst dat potentieel disruptief is;
 • Is op zoek zijn naar partners voor innovatiesamenwerking;
 • Is ingeschreven bij de Nederlandse KVK.

Programma

Tijdens de missie presenteert u uw bedrijf in Singapore en krijgt u de kans potentiële partners te ontmoeten door middel van:

 • pitchmogelijkheden;
 • bedrijfsbezoeken;
 • informatiebijeenkomsten;
 • netwerkactiviteiten (tijdens receptie en FHA-beurs);
 • matchmaking.

Bekijk het conceptprogrammaExterne link.

Voorbereidingsbijeenkomst

Voorafgaand aan de missie organiseren wij een voorbereidingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst wordt het programma en logistieke zaken besproken. De datum voor deze bijeenkomst volgt.

Kosten deelname

Deelname kost € 500 per organisatie, exclusief btw (maximaal 2 deelnemers per organisatie). Elke deelnemer moet zich apart aanmelden. Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 250 exclusief btw per extra deelnemer.

Deelname aan de voorbereidingsbijeenkomst is bij de prijs inbegrepen. Daarnaast zijn collectieve programmaonderdelen, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie onderdeel van het aanbod.

Reis en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Aanmelden

De missie en beurs zijn uitgesteld in verband met het coronavirus. Aanmelden voor deze missie was mogelijk tot en met zondag 16 februari.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Kamal AfarmachT: 06 11600152E: kamal.afarmach@rvo.nlExterne link

Of:

Sabine PoelmannT: +69 97526541E: sabine.poelmann@minbuza.nlExterne link

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Singapore en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor de logistieke organisatie van de missie vanuit Nederland contracteert RVO een derde partij.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

Meerdaags event

Kosten

 • Uitgesteld vanwege coronavirus
 • Deelname kost € 500 excl. btw per bedrijf (max. 2 deelnemers)
 • Iedere extra deelnemer betaalt € 250 excl. btw
 • Iedere deelnemer meldt zich apart aan
 • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening