Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Uitgesteld - Handelsmissie landbouw Pakistan

Deze missie is uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

Wist u dat Pakistan het vijfde land van de wereld is qua bevolkingsomvang en dat de middenklasse er groter is dan in het Verenigd Koninkrijk en Italië samen? Heeft u de producten, de technologie of de kennis om de landbouwproductie in Pakistan naar een hoger peil te tillen? Ga dan van 3 tot en met 7 maart mee met de handelsmissie naar de dynamische provincie Punjab.

Het doel van deze missie is om de Nederlandse expertise in Punjab te promoten op het gebied van duurzame intensieve voedselproductie en -verwerking, en in de zuivelsector. De focus ligt op de volgende kansrijke sectoren:

  • akker- en tuinbouw van vooral aardappels, uien, groenten en citrus (kennis, zaden, pootgoed, technologie, koeling, opslag en postharvest);
  • zuivel (kennis en apparatuur).

De missie

De Pakistaanse markt biedt veel kansen voor Nederlandse bedrijven in de agrosector, in de gehele waardeketen. Het land heeft een jonge bevolking die veel geld uitgeeft aan voedsel: 40% van het besteedbaar inkomen. Landbouw is een belangrijke sector in het land, maar de productiviteit is laag en veel oogst gaat verloren door gebrekkige infrastructuur en opslag. Water is een groot probleem, en kennis en apparatuur om waterefficiëntie te vergroten zijn broodnodig. Ook is er veel vraag naar verwerkingsapparatuur. Nederland staat hier in Pakistan goed om bekend. De verkoop van verpakt voedsel stijgt gemiddeld met 15% per jaar. Pakistan is het op 2 na grootste zuivelproducerende land ter wereld.

Provincie Punjab

In Punjab vindt het grootste gedeelte van de landbouwactiviteiten plaats. Onlangs is er een voorlopig marktrapportExternal link gepubliceerd met daarin de kansen in de akker- en tuinbouwsector. Dit rapport is mede de aanleiding voor het organiseren van deze missie.

Deelname biedt u een goede gelegenheid om zakelijke contacten te leggen en uw netwerk in Pakistan op te zetten of uit te breiden.

Sectoren

Tijdens deze missie ligt de focus primair op de aardappel-, uien-, groente- en ook zuivelsectorExternal link in Pakistan.

Programma

DagOnderdeel
3 maartAankomst in LahoreWelkomstdiner
4 - 7 maartKick-offmeetingSeminar 'Innovative solutions in agriculture from the Netherlands'Bedrijfsbezoeken en matchmaking in de regioNetwerkreceptie
7/8 maartTerugreis naar Nederland of verdere individuele opvolging

Kosten

Deelname kost € 500 excl. btw per organisatie (maximaal 2 personen per organisatie).

Kosten voor reis en verblijf en andere individuele kosten zijn voor eigen rekening. Lokaal collectief transport is inbegrepen. Tijdens de missie bieden wij u de lunch en enkele diners aan.

Deelname

Deze missie is uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Voorbereidende seminars

Op 15 januari vonden in Amersfoort 2 seminars plaats over de kansen in Pakistan. Er was 1 seminar voor de akker- en tuinbouw en 1 voor de zuivelsector.

Reisadvies

U vindt het reisadvies voor PakistanExternal link op de website Nederland Wereldwijd. Lahore, de hoofdstad van de Punjab, heeft de aanduiding 'pas op, veiligheidsrisico's' – net als bijvoorbeeld Indonesië of de Verenigde Arabische Emiraten.

Organisatie

In samenwerking met de Nederlandse ambassade in Islamabad organiseert de NEC deze missie in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in samenwerking met Sprout Economics en VetEffecT.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

Meerdaags event

Kosten

  • Missie is tot nader order uitgesteld. Aanmelden is niet meer mogelijk
  • Deelname kost € 500 per organisatie (maximaal 2 deelnemers)
  • Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 250 per extra deelnemer
  • Elke deelnemer moet zich apart aanmelden
  • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening