Uitgesteld - Handelsmissie Life Sciences and Health Zwitserland

Deze missie is uitgesteld tot en met mei 2022 in verband met de aangescherpte COVID-19 maatregelen in Zwitserland.

Bent u actief in de Life Sciences & Health (LSH)-sector en heeft u interesse in de Zwitserse zorgmarkt? Kom dan mee met de handelsmissie Life Sciences & Health Zwitserland. De handelsmissie vindt plaats van 2 tot en met 4 februari 2022 in het Duitstalige deel van Zwitserland.

Tijdens de handelsmissie leert u alle ins en outs van zakendoen met Zwitserland in deze sector. Deze missie is een mooie gelegenheid om effectief te netwerken. U komt daarnaast alles te weten over de actuele ontwikkelingen en mogelijkheden in het Zwitserse zorgstelsel.

De delegatie wordt begeleid en ondersteund door experts van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de Nederlandse ambassade in Zwitserland en de Task Force Health Care.

Voor wie?

De LSH Handelsmissie is interessant voor organisaties en bedrijven die actief zijn op het gebied van Life Sciences en Health. De focus van deze missie ligt op digital / eHealth.

Waarom meedoen?

Zwitserland is geen EU-lidstaat. Daarom krijgt u uitleg en informatie over specifieke voorwaarden voor het zakendoen in dit land.

Daarnaast:

  • zijn er netwerkmomenten om in contact te komen met relevante stakeholders, zoals ziekenhuizen en zorginstellingen, zorgverzekeraars, (lokale) overheden en lokale partners;
  • krijgt u inzicht in de kansen voor uw product/dienst in Zwitserland;
  • gebruikt u de opgedane kennis voor uw entreestrategie of sales & marketingstrategie op de Zwitserse markt;
  • breidt u uw netwerk uit met belangrijke opinieleiders en inkopers in de Zwitserse LSH-sector;
  • ontwikkelt u een sterke, efficiënte, strategische aanpak voor het samenwerken aan projecten en/of het aangaan van duurzame zakelijke relaties in Zwitserland.

Wilt u nu al meer weten over de kansen in de LSH-sector in Zwitserland op het gebied van Digital Health? Lees het onderzoeksrapport The Digital Health Market in the Netherlands & Switzerland (pdf).

Over de Zwitserse Life Sciences & Health markt

Het Zwitserse gezondheidszorgsysteem staat bekend als een van de beste ter wereld. De Zwitserse uitgaven voor gezondheidszorg bedragen 11,88% van het bbp. Dit is hoger dan in de EU-landen en het op één na hoogste percentage wereldwijd.Er is een uitgebreid netwerk van ziekenhuizen, instellingen en artsen. De medische faciliteiten maken gebruik van de nieuwste technologieën.

Nederland en Zwitserland hebben een vergelijkbare visie op de toekomst van de zorg. Er is veel aandacht voor preventie en het verbeteren van de gezondheid. Beide landen hebben veel babyboomers, zijn innovatief en kennen dezelfde uitdagingen wat betreft kosten. Dit biedt een goede basis voor samenwerking tussen Nederlandse en Zwitserse bedrijven en instituten.

Voorlopig programma

Het programma zal de komende maanden verder worden ingevuld. Hierbij houden wij rekening met de input van deelnemende bedrijven.

Aanvullingen worden aan de deelnemers gestuurd en regelmatig op deze pagina bijgewerkt.

Deelname en kosten

Deze handelsmissie is uitgesteld tot en met mei 2022 in verband met de aangescherpte COVID-19 maatregelen in Zwitserland.

Meer weten?

Heeft u vragen over het programma of logistieke en financiële zaken? Wij helpen u graag verder:

Philippe Evers, Business Development Coach Zwitserland, RVOT: +316 5548 4076E: philippe.evers@rvo.nl

Paul Vonk, Project Manager Business Development, RVOT: +316 2130 1797E: Paul.vonk@rvo.nl

Covid-19 Clausule

In verband met de COVID-19 ontwikkelingen bestaat er een risico dat de missie niet plaats kan vinden op de genoemde datum. Daarom zal 6 weken voorafgaand aan de missie een Go/No go moment worden ingelast. Als het reisadvies gedurende de voorbereiding van de missie verandert naar oranje (alleen noodzakelijke reizen), wordt de missie geannuleerd of uitgesteld.

Organisatie

Deze handelsmissie wordt georganiseerd door RVO, de ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Zwitserland in samenwerking met de Task Force Health Care.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd.Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Zwitserland

Datum

Wo 2 feb 2022 - 4 feb 2022

Tijd

9:00 uur

De handelsmissie is uitgesteld tot en met mei 2022.

Direct aanmelden