Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Uitgesteld - Handelsmissie Mexico met mp Rutte, mp Rhuggenaath van Curaçao en DG Sonnema

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus hebben wij besloten onze evenementen de komende tijd te annuleren of uit te stellen. Dit besluit sluit aan bij de richtlijn om sociale contacten te beperken. Wij doen ons best iedereen die zich heeft aangemeld te berichten. Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Deze handelsmissie is uitgesteld. We maken zo snel mogelijk een nieuwe datum bekend.

Wilt u zakendoen in Mexico? Ga dan van 21 tot en met 24 april mee met de handelsmissie met een focus op Tuinbouw en Maritiem/Energie. Deze missie is in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte, minister-president Eugene Rhuggenaath van Curaçao en Marjolijn Sonnema, directeur-generaal Agro van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

De missie is onderdeel van het bezoek van minister-president Rutte aan Mexico en Texas. Zakelijk missieleider is Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland.

Kansrijke sectoren

De missie richt zich op de volgende kansrijke sectoren:

Tuinbouw

 • glastuinbouw voor groenten en sierteelt en agro-logistiek;
 • import van tropisch fruit, de glastuinbouw voor bessen en groenten, en agro-logistiek.

Lees meer over de kansen binnen deze sectorExterne link.

Maritiem/Energie

 • verduurzaming van infrastructuur voor olie- en gaswinning;
 • hernieuwbare energie (business-to-business);
 • havenontwikkeling: watermanagement, waterzuivering, energietransport en -opslag en havenlogistiek.

Lees meer over de kansen binnen deze sectorExterne link.

Marktkansen Mexico

Mexico is een van de grootste afzetmarkten voor het Nederlandse bedrijfsleven. Hiermee is het een prioriteitsmarkt voor ons land. Het land is de 15e economie van de wereld en is het grootste handelsland van Latijns-Amerika. De gunstige ligging ten opzichte van de Verenigde Staten biedt voor Mexico grote exportkansen. 81% van de export gaat naar de VS. Ook zijn de productiekosten bijna 25% lager dan in de VS.

Nederland en Mexico staan voor dezelfde maatschappelijke uitdagingen en hebben vergelijkbare economische belangen. Dat biedt Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen een unieke kans om innovatieve concepten en producten voor het voetlicht te brengen in Mexico. Vooral op het gebied van tuinbouw en energie zijn er zeker mogelijkheden.

Breid uw zakelijke contacten uit

Tijdens deze missie maakt u kennis met veelbelovende projecten binnen de bovenstaande sectoren. Bij bedrijfsbezoeken komt u uitgebreid in contact met inspirerende ondernemingen en instellingen die in deze sectoren actief zijn. U maakt ook kennis met potentiële zakenrelaties in Mexico en Nederlandse ondernemers, die actief zijn in Mexico, delen hun ervaringen met u.

Er is ruim gelegenheid voor zakelijke ontmoetingen tijdens netwerkgesprekken, seminars, matchmaking en collectieve bezoeken aan relevante bedrijven en overheidsinstanties. Maar ook tijdens netwerkevenementen - zoals een Trade Event - in aanwezigheid van de minister-president. Op basis van uw profiel nodigen wij relevante netwerkpartijen uit voor deze evenementen.

Economische diplomatie

De aanwezigheid van de minister-president geeft u een unieke kans om op hoog niveau contacten te leggen en uit te bouwen. Daarnaast kunt u van de mogelijkheid gebruikmaken om bijvoorbeeld contracten of een memorandum of understanding (MoU) te ondertekenen in hun bijzijn.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid hecht belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemenExterne link (MVO) en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale OndernemingenExterne link. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om deel te kunnen nemen aan deze missie. Om te kunnen beoordelen of uw bedrijf of organisatie voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u om tijdens uw aanmelding een MVO-zelfscan in te vullen.

Programma

Voor deze missie zijn 2 programma's opgesteld die parallel aan elkaar lopen.

Bekijk de voorlopige programma'sConceptprogramma handelsmissie Mexico - Tuinbouw (pdf, Engelstalig)Externe linkConceptprogramma handelsmissie Mexico - Maritiem/Energie (pdf, Engelstalig)Externe link

Aanmelden

De missie is uitgesteld. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Deelname aan deze missie staat uitsluitend open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in genoemde sectoren. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie.

Vrouwelijke ondernemers, kennisinstellingen en start-ups nodigen wij met nadruk uit om deel te nemen aan deze missie.

Kosten

Deelname kost € 950 per organisatie (maximaal 2 deelnemers). Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 475 per extra deelnemer.

Het dienstenpakket bevat:

 • netwerkevenementen;
 • deelname aan de collectieve programmaonderdelen;
 • collectief lokaal vervoer;
 • lokale ondersteuning door de organisatie.

Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Karin Schipper, projectleider handelsmissie MexicoT: 088 – 042 1146E: karin.schipper@rvo.nlExterne link

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in nauwe samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de Nederlandse ambassade in Mexico-Stad.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Mexico-stad, Querétaro, Jalisco, Ciudad del Carmen

Datum

Di 21 apr 2020 - 24 apr 2020

Kosten

 • Missie is uitgesteld; aanmelden is niet meer mogelijk
 • Deelname kost € 950 per organisatie (max. 2 deelnemers)
 • Iedere extra deelnemer betaalt € 475
 • Iedere deelnemer meldt zich apart aan
 • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening