Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Uitgesteld - Handelsmissie Texas met mp Rutte, mp Rhuggenaath van Curaçao en minister Bruins

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus hebben wij besloten onze evenementen de komende tijd te annuleren of uit te stellen. Dit besluit sluit aan bij de richtlijn om sociale contacten te beperken. Wij doen ons best iedereen die zich heeft aangemeld te berichten. Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Deze handelsmissie is uitgesteld. We maken zo snel mogelijk een nieuwe datum bekend.

Wilt u zakendoen in Texas? Ga dan van 20 tot en met 24 april mee op handelsmissie met een focus op Life Sciences & Health en energietransitie. De missie vindt plaats in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte, minister-president Eugene Rhuggenaath van Curaçao en minister voor Medische Zorg en Sport Bruno Bruins.

Namens de gemeente Rotterdam sluit Arjan van Gils aan, wethouder Financiën, Organisatie, Haven en Grote Projecten. De missie is onderdeel van het bezoek van minister-president Rutte en minister-president Rhuggenaath aan Mexico en Texas. Zakelijk missieleider is Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland.

Kansrijke sectoren

De missie richt zich op de volgende kansrijke sectoren:

Life Sciences & Health - Austin en Houston

 • eHealth & digitale gezondheidszorg;
 • Medische apparatuur bij instellingen en in de persoonlijke leefomgeving;
 • Integrale zorgoplossingen;
 • Onderzoek, onderwijs en toepassingen in de patiëntenzorg;
 • Productontwikkeling.
Carmen van Vilsteren, boegbeeld van de Topsector Life Sciences & Health, is sectorleider.

Lees meer over de kansen binnen deze sectorExterne link.

Energietransitie - Houston

 • Havenlogistiek - de rol van havens bij de energietransitie, waaronder de toepassing van digitale platforms;
 • Waterstof - transitie en blauwe en groene waterstof;
 • CO2-afvang/CCUS (Carbon Capture, Utilization & Storage).
Arjan van Gils, wethouder gemeente Rotterdam, is sectorleider.

Lees meer over de kansen binnen deze sectorExterne link.

Voor wie

Deelname aan deze missie staat uitsluitend open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn binnen bovenstaande sectoren.Vrouwelijke ondernemers, kennisinstellingen en start-ups/scale-ups nodigen wij met nadruk uit om deel te nemen aan deze missie.

Marktkansen Texas

Texas is de 10e economie van de wereld. De Verenigde Staten (VS) zijn voor ons de grootste handelspartner buiten de Europese Unie. Texas is de op 1 na grootste staat van de VS.

Nederland en Texas staan voor dezelfde maatschappelijke uitdagingen en hebben vergelijkbare economische belangen. Dat biedt Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen een unieke kans om innovatieve concepten en producten voor het voetlicht te brengen in Texas. Vooral op het gebied van Life Sciences & Health en energietransitie zijn er zeker mogelijkheden.

Breid uw zakelijke contacten uit

Tijdens de handelsmissie maakt u kennis met veelbelovende projecten binnen de genoemde sectoren. Bij collectieve bezoeken in Texas komt u uitgebreid in contact met inspirerende ondernemingen en instellingen en maakt u kennis met potentiële zakenrelaties. Ook delen Nederlandse ondernemers, die actief zijn in Texas, hun ervaringen met u.

Er is ruim gelegenheid voor zakelijke ontmoetingen tijdens collectieve matchmaking, seminars en collectieve bezoeken aan relevante bedrijven en overheidsinstanties. Netwerkevenementen - zoals een Trade Dinner - in aanwezigheid van de bewindspersonen bieden kansen om nieuwe partners te leren kennen. Op basis van uw profiel nodigen wij relevante netwerkpartijen uit voor deze evenementen.

Economische diplomatie

De aanwezigheid van de diverse bewindspersonen geeft u een unieke kans om op hoog niveau contacten te leggen en uit te bouwen. Daarnaast kunt u van de mogelijkheid gebruikmaken om in hun bijzijn bijvoorbeeld contracten of een memorandum of understanding (MoU) te ondertekenen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid hecht belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemenExterne link (MVO) en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale OndernemingenExterne link. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om deel te kunnen nemen aan deze missie. Om te kunnen beoordelen of uw bedrijf of organisatie voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u om tijdens uw aanmelding een MVO-zelfscan in te vullen.

Programma

Voor deze missie zijn 2 programma's opgesteld die parallel aan elkaar lopen.

Bekijk de voorlopige programma'sConceptprogramma handelsmissie Texas - Life Sciences & Health (pdf, Engelstalig)Externe linkConceptprogramma handelsmissie Texas - Energietransitie (pdf, Engelstalig)Externe link

Aanmelden

Deze missie is tot nader order uitgesteld. Aanmelden is niet meer mogelijk.

RVO vindt het belangrijk dat de bedrijven en kennisinstellingen die meegaan binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van de missie vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie.

Kosten

Deelname kost € 950 per organisatie (maximaal 2 deelnemers). Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 475 per extra deelnemer.

Het dienstenpakket bevat:

 • netwerkevenementen;
 • deelname aan de collectieve programmaonderdelen;
 • collectief lokaal vervoer;
 • lokale ondersteuning door de organisatie.

Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:Jos Hermsen, projectleider handelsmissie TexasT: 088 – 042 1078E: jos.hermsen@rvo.nlExterne link

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in nauwe samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het ambassadenetwerk in de Verenigde Staten en het Netherlands Business Support Office in Houston.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Austin en Houston

Datum

Ma 20 apr 2020 - 24 apr 2020

Kosten

 • Missie is uitgesteld; aanmelden is niet meer mogelijk
 • Deelname kost € 950 per organisatie (max. 2 deelnemers)
 • Iedere extra deelnemer betaalt € 475
 • Iedere deelnemer meldt zich apart aan
 • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening