Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Uitgesteld - Innovatiemissie Emerging Technologies in Health - Boston

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus hebben wij besloten onze evenementen de komende tijd te annuleren of uit te stellen. Dit besluit sluit aan bij de richtlijn om sociale contacten te beperken. Wij doen ons best iedereen die zich heeft aangemeld te berichten. Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie.

De Innovatiemissie Emerging Technologies in Health is uitgesteld tot nader bericht.Bent u actief op het gebied van technologieontwikkeling in de life sciences & health sector? Heeft u interesse om de kansen en ontwikkelingen op het gebied van de medische technologie in Boston te verkennen? Wilt u in multidisciplinaire teams design challenges aangaan? Ga dan mee met onze innovatiemissie naar Boston.

Het doel van deze missie is om beter grip te krijgen op de uitdagingen in de life sciences & health sector in Boston, om vervolgens samen met spelers in dat ecosysteem innovatieve ideeën te ontwikkelen en internationale samenwerkingen te starten.

Voor wie?

Deze missie is interessant voor Nederlandse bedrijven en onderzoeksorganisaties met verschillende technische achtergronden die in multidisciplinaire teams samenwerkingsprojecten met organisaties in Boston willen ontwikkelen. De missie biedt kansen om onze Nederlandse expertise en/of technologieën in te zetten voor uitdagingen in de life sciences & health sector in Boston.

Life sciences en medische technologie in Boston

Boston wordt beschouwd als de mondiale hoofdstad voor onderzoek en innovatie op het gebied van life sciences en medische technologie. 18 van de 20 grootste biotechbedrijven ter wereld zijn in en rond de stad gevestigd, net als alle 10 grootste bedrijven in medische hulpmiddelen en producten. De medische sector in Boston is zowel omvangrijk als zeer geavanceerd. 5 van de 6 top-onderzoeksziekenhuizen in de Verenigde Staten bevinden zich in deze stad.

Programma

De voorbereidingen voor de innovatiemissie zijn in volle gang. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Innovatie Attaché Netwerk in Boston werken hierbij samen met spelers in de Boston area. We inventariseren de R&D-behoeften en bijbehorende technische uitdagingen in het ecosysteem van Boston.

De missie begint al in Nederland, met een startbijeenkomst waar design thinking en het voorbespreken van de uitdagingen centraal staan. Tijdens deze 4-daagse missie willen we deze behoeften en uitdagingen koppelen aan de Nederlandse expertise. Denk daarbij aan technische en klinische expertise op het gebied van sensoring, fotonica, artificial intelligence, bioinformatica, robotica, systeembiologie (-omics), nanotechnologie, imaging en organ-op-chip technologie. We gaan via interactieve sessies en design challenges gezamenlijk op zoek naar (technische) antwoorden op de belangrijkste vraagstukken in de life sciences en health sector in Boston.

Bekijk het conceptprogrammaExterne link.

Kosten

De kosten voor deelname aan deze innovatiemissie bedragen € 250 per persoon, exclusief btw. Deelname is inclusief collectief programma, transfers van en naar programmaonderdelen en lunch en diners (als vermeld in het programma). Deelname is exclusief reis- en verblijfkosten (hotels en intercontinentale vluchten) en overige individuele kosten.

Aanmelden

Ondanks dat deze innovatiemissie is uitgesteld, kunt u zich wel aanmelden via het online registratieformulierExterne link.

Let op! Het aantal plaatsen voor deelname is beperkt. Om de missie succesvol te laten zijn, is het belangrijk dat de onderzoeksorganisaties en bedrijven die meegaan binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van de innovatiemissie vallen.Daarnaast streven we naar een diverse groep deelnemers. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie. We selecteren de deelnemers op basis van de aansluiting op de doelstellingen van deze missie. Wij bevestigen deelname aan de missie zo spoedig mogelijk.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze innovatiemissie? Neem dan contact op met:

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Boston

Datum

Zo 10 mei 2020 - 15 mei 2020

Kosten

  • Uitgesteld vanwege het coronavirus
  • Deelname kost € 250 per persoon.