Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Uitgesteld - Innovatiemissie Fotonica Japan april 2020

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus hebben wij besloten onze evenementen te annuleren of uit te stellen, ook die met minder dan 100 bezoekers. Het gaat in ieder geval om evenementen tot en met 6 april 2020. Dit besluit sluit aan bij de richtlijn om sociale contacten te beperken. Wij doen ons best iedereen die zich heeft aangemeld te berichten. Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Deze missie is uitgesteld. Als de nieuwe datum voor deze missie bekend is, kunt u zich weer inschrijven voor deelname.

Bent u actief op het gebied van fotonica en heeft u interesse om met ons de kansen en ontwikkelingen op het gebied van de fotonica in Japan (regio Tokio) te verkennen? Ga dan in april 2020 mee met onze Fotonica/Optica-innovatiemissie Japan!

Fotonica (geïntegreerde fotonica, optica) is een belangrijke sleuteltechnologie. In Nederland investeren we sterk in de verdere ontwikkeling van deze technologie. Het Nederlandse fotonicanetwerk (bedrijven, kennisinstellingen) opereert nadrukkelijk in een internationale markt. Het is daarom belangrijk om R&D-ontwikkelingen in het buitenland te volgen en nieuwe businesskansen voor de Nederlandse fotonicatechnologie in het buitenland te onderzoeken en te benutten.

Het doel van deze missie is om op zoek te gaan naar potentiele internationale samenwerkingsverbanden en het Japanse ecosysteem beter te leren begrijpen.

Om mee te gaan moet u voldoen aan de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Om te kunnen beoordelen of uw bedrijf of organisatie voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u een MVO-zelfscan in te vullen. Deze ontvangt u na aanmelding voor de missie.

Fotonica en Japan

Japan heeft een lange geschiedenis in de optica en fotonica. Denk bijvoorbeeld aan de vele camera’s, lenzen, microscopen en detectoren die uit Japan komen. Het totale productievolume van de Japanse fotonica-industrie is gelijk aan het totale productievolume van de fotonica-industrie in heel Europa samen!

Programma

De voorbereidingen voor de innovatiemissie zijn in volle gang. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) werkt hiervoor nauw samen met de Innovatie-attaché in Tokio, PhotonDelta, Photonics NL en het Dutch Optics Centre.We willen rondom de OPIE-beurs in Yokohama (22-24 april 2020) enkele instituten bezoeken en kennismaken met de relevante fotonicanetwerken in Japan. Specifieke aandacht gaan we geven aan de stand van de geïntegreerde fotonicatechnologie in Japan. Op basis van de eerste aanmeldingen kijken we welke fotonica/optica applicatie speciale aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan microscopie, agro-food etc.

Op het programma staan verder:

  • Deelname aan beurs met gerichte gesprekken en bezoeken aan landenpaviljoenen en bedrijvenstands, evenement in samenwerking met Duitsland
  • Rondetafelgesprekken met de Japanse overheid (ministeries MEXT en METI, agentschappen NEDO, JST, JSPS) over hun fonotica strategie en samenwerking
  • Eventueel: bezoeken aan bedrijven of kennisinstellingen (bv AIST, Tokyo University), afhankelijk van deelnemers.

Kosten

De kosten voor deelname aan de innovatiemissie bedragen € 250 per persoon.

Deelname is inclusief collectief programma, transfers van en naar programmaonderdelen en lunch en diners zoals vermeld in het programma.Deelname is exclusief reis- en verblijfkosten (hotels, continentale en intercontinentale vluchten) en alle individuele kosten.

Aanmelden

De missie is uitgesteld. U kunt zich nu niet aanmelden.

Wilt u deelnemen aan de innovatiemissie naar Japan? Geef dit dan aan in het interesseformulierExterne link.Let op: Het aantal plaatsen voor deelname is beperkt. We selecteren de deelnemers op basis van de aansluiting op de doelstellingen van deze missie.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Tokio

Datum

Ma 20 apr 2020 - 24 apr 2020

Kosten

  • Uitgesteld vanwege coronavirus
  • Deelnamekosten zijn € 250