Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

UITGESTELD - Kansenseminar handelsmogelijkheden Tanganyikameer, Centraal-Afrika

Dit evenement is uitgesteld tot een nader te bepalen datum.Bent u actief in de private maritieme sector? En wilt u informatie over de handels- en investeringsmogelijkheden op en rond het Tanganyikameer in Centraal-Afrika? Kom dan op 4 maart naar het kansenseminar in Den Haag.

Het Tanganyikameer is 1 van de Afrikaanse grote meren en ligt in 4 landen, namelijk: Burundi, Zambia, Tanzania en de Democratische Republiek Congo. De 2 laatste landen zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van het meer. Het is het op een na oudste zoetwatermeer in de wereld, maar ook het op een na grootste en diepste meer ter wereld.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Het seminar is vooral interessant voor Nederlandse bedrijven die actief zijn op het gebied van:

  • Civiele werken: herstel en uitbreiding van de haven van Mpulungu. Hierbij gaat het om maritieme bouwwerken, bijvoorbeeld kades voor het uitladen van vracht en passagiers, roll-on-roll-off aanlegplaatsen, en scheepshellingen/scheepswerven.
  • Apparatuur: het aanschaffen van haven- en navigatieapparatuur, inclusief navigatiehulpmiddelen.
  • Consulting services: de inspectie van het ontwerp en de supervisie tijdens de bouw, het monitoren en evalueren van technische en financiële audits en handels- en transportondersteuning.
  • Institutionele ondersteuning en capaciteitsontwikkeling: het trainen van havenpersoneel en de technische ondersteuning (project management).
  • Handels- en transportondersteuning: opleiding maritieme communicatie, het analyseren van private sectorparticipatie in maritieme onderzoeken, ontwikkeling van een intermodaal transportmodel.

Programma

TijdOnderdeel
13:00 - 13:30 uurRegistratie
13:30 - 13:40 uurWelkom en introductie
13:40 - 14:40 uurDeel 1 Plenaire presentaties:
  • 13:40 - 14:00 uurTransport en handel op het Tanganyikameer: uitdagingen en mogelijkheden - Michael Fuenfzig (Ecorys B.V.)
  • 14:00 - 14:20 uurUitdagingen en mogelijkheden in de ontwikkeling van de Zambiaanse maritieme sector: de noodzaak van het opzetten van een maritiem trainingsinstituut in Mpulungu - René Meeuws (STC-NESTRA)
  • 14:20 - 14:40 uurUitbreiding van de haven van Mpulungu - aanbestedingsmogelijkheden - Martin Schilperoort (RVO.nl-DRIVE)
14:40 - 15:00 uurVragen en pauze
15:00 - 15:45 uurDeel 2 Break-outsessies:
  • Groepsdiscussie over 3 verschillende onderwerpen met als doel om gerichte vragen te stellen/mogelijke matches te verkennen
15:45 - 16:00 uurAfsluiting
16:00 - 16:30 uurReceptie

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem contact op met:Frans KortekaasE:frans.kortekaas@rvo.nlExterne linkT: 06 1587 8918

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

New Babylon Meeting Center
Anna van Buerenplein 29
2595 DA Den Haag

Datum

Ma 4 mrt 2019 12:30 uur

Kosten

  • Deelname is gratis