Virtuele handelsmissie Digitale technologie Panama

Bent u een innovatief bedrijf uit Nederland, Curaçao, Aruba of Sint Maarten en actief op het gebied van digitale technologie? Zoekt u nieuwe kansen voor uw bedrijf in een stabiele, centraal gelegen economie in Midden-Amerika? Neem dan deel aan de 3-daagse virtuele handelsmissie digitale technologie Panama, van 25 tot en met 27 oktober.

Panama is een politiek stabiel, hoge-inkomensland. Het is een regionaal handelscentrum, en een logistiek en financieel trefpunt. Het gunstige zakenklimaat biedt mooie exportmogelijkheden voor Nederlandse ondernemers en heeft ook al veel Nederlandse bedrijven aangetrokken.

Deze missie wordt geleid door Fabia Tetteroo-Bueno, CEO van Philips Latijns-Amerika.

Voor wie

Deze virtuele handelsmissie is voor u interessant als u een start-up of scale-up bent op het gebied van:

 • Logistiek en havendigitalisering (Smart Logistics / Smart Ports);
 • Gezondheid (Digital Health / Health Tech);
 • Financiële sector (Cybersecurity / Fintech);
 • Overheid (e-governmentoplossingen);
 • E-commerce (bijvoorbeeld e-commerceplatformen).

Panama als centrum van digitale ontwikkeling

De republiek Panama is de 'Hub of the Americas'. Dit komt door de centrale ligging, politieke stabiliteit, uitstekende zee- en luchtvaartverbindingen en het gunstige vestigingsklimaat. De moderne technologieparken en de vele fiscale en migratievoordelen voor techbedrijven, zorgen voor een ideale investeringslocatie en exportbestemming.

Panama ligt op het kruispunt van 8 onderzeese glasvezelkabels. Dit zorgt voor betrouwbare data- en spraaktransmissies en geeft de hoogste vaste internetsnelheid in Latijns-Amerika. Voor Nederlandse bedrijven in digitale technologie biedt het land mooie zakelijke kansen in bijvoorbeeld de maritieme, logistieke, e-health, banking, e-commerce en overheidssector.

Maritiem en logistiek

In de maritieme en logistieke sector moet de haveninfrastructuur worden gemoderniseerd en aangesloten op verschillende digitale platforms. Hier liggen kansen voor bedrijven die actief zijn op het gebied van big data of AI, en voor softwarebedrijven gespecialiseerd in logistiek en training.

Gezondheidszorg

Panama bouwt een Health City met 1.235 bedden en 43 operatiekamers. De vraag naar medische apparatuur en digitale gezondheidsoplossingen zal hierdoor sterk toenemen.

Financiële sector

In de financiële sector is het gebruik van – en de vraag naar – nieuwe digitale oplossingen groot. Belangrijke speerpunten zijn onder andere cybersecurity-risico's en digitale innovatie. Fintech geeft Panama de mogelijkheid om zijn positie als internationaal financieel centrum verder te versterken.

Overheid en E-commerce

Om de overheid te moderniseren, past Panama een actieve digitale transformatiestrategie toe. Het land digitaliseert in hoog tempo procedures, processen, digitale identificatie en digitale betalingen. Digitale platformen zorgen voor betere online diensten en digitale toegankelijkheid. Naar verhouding heeft Panama daarnaast het grootste e-commerce-aandeel van alle retailverkopen van Latijns-Amerika. Er is vraag naar kennis en oplossingen op het gebied van digitale marketing, e-commerce platformen en big data (analytics).

Voorlopig programma

Het programma zal worden aangepast aan de deelnemende bedrijven. Wij houden de deelnemers op de hoogte. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatie.

Algemene programmaonderdelen:

 • Gerichte, op uw bedrijf aangepaste matchmakingsessies met 4 tot 6 potentiële klanten en partners;
 • Thematische webinars over onder andere Digital Health en Cybersecurity/Fintech;
 • De officiële presentatie van het onderzoek naar kansen in de techsector in Panama, uitgevoerd door Holland House Panama in opdracht van NLinBusiness;
 • Virtueel bezoek aan de technologieparken City of Knowledge & Panama Pacifico;
 • Actieve promotie van uw bedrijf op ons virtuele platform.

Kosten en deelname

Meld u aan. Er kunnen maximaal 10 bedrijven deelnemen. De uiterste inschrijfdatum is 21 september. Deelname kost € 500 per bedrijf (gefactureerd in US$). De voertaal is Engels.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Voor organisatorische vragen:Remco de Bruijn, Holland House PanamaE: rdebruijn@hollandhousepanama.comT: +507 306 31 71 (ext. 3611)

Voor inhoudelijke vragen over bijvoorbeeld het onderwerp of programma:Jean-Philippe Pourcelot, Economic Policy Officer, Nederlandse ambassade in PanamaE: PAN-EA@minbuza.nlT: +507 280 66 64

Organisatie

Deze virtuele handelsmissie wordt georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Panama-City, het Holland House Panama en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De missie wordt uitgevoerd met lokale partners op het gebied van technologie, zoals de City of Knowledge en de technologiekamer CAPATEC.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Ma 25 okt 2021 - 27 okt 2021

Tijd

15:00 uur

 • Uiterste aanmelddatum is 21 september (max. 10 deelnemers)
 • Deelname kost € 500
 • Voertaal is Engels
Direct aanmelden