Virtuele handelsmissie 'Energy 2.0' Houston, Texas

Bent u actief in de energiesector? En wilt u zakendoen in Houston, Texas? Neem dan van 16 tot en met 18 november deel aan onze virtuele handelsmissie 'Energy 2.0'. Onder andere burgemeester Aboutaleb van Rotterdam sluit aan bij deze missie.

Tijdens de missie slaan Houston, de energiehoofdstad van de wereld, en Nederland, als toegangspoort tot Europa, de handen ineen. Dit om de economische samenwerking tussen de verschillende energiehubs en havens te versterken.

Voor wie?

Deelname aan deze online missie staat open voor Nederlandse bedrijven (van start-up tot grootbedrijf) en kennisinstellingen. De focus ligt op kansrijke sectoren voor Nederlandse ondernemers die actief zijn in:

 • waterstof – transitie en blauwe en groene waterstof;
 • C02-afvang/CCUS (Carbon Capture, Utilization & Storage);
 • digitale technologieën en toepassingen in de energiesector.

Energiehoofdstad van de wereld

Houston is de op 4 na grootste stad van de Verenigde Staten en telt ruim 2,3 miljoen inwoners. De metropoolregio telt 6,9 miljoen inwoners. Houston ligt in het zuidoosten van de staat Texas en ongeveer 60 kilometer ten noorden van de Golf van Mexico.

Houston staat wereldwijd bekend als de energiehoofdstad van de wereld. De stad is van oudsher een belangrijke olie- en gashub. Tegenwoordig richt de stad zich steeds meer op de productie van hernieuwbare energie en technologische toepassingen. Voor Nederlandse bedrijven biedt Houston – naast de energiemarkt – ook een strategische locatie. De stad heeft de perfecte ligging om niet alleen in de VS, maar ook in de rest van Noord- en Zuid-Amerika zaken te doen.

Er zijn ruim 50 Nederlandse bedrijven gevestigd in Houston, met ook een aanzienlijke lokale Nederlandse gemeenschap.

Samenwerking Rotterdam en Houston

Rotterdam en Houston zijn 2 steden met sterke economische en geografische overeenkomsten. Beide steden zijn strategische toegangspoorten voor handel en wereldleiders in de sectoren energie, chemie, haven en logistiek en Life Sciences & Health. Het zijn steden waar innovatie en industrie samenkomen en die ervoor kiezen om moderne mondiale uitdagingen het hoofd te bieden.

Samenwerkingsovereenkomst

Rotterdam Partners en Greater Houston Partnership willen de kennisuitwisseling tussen beide steden verstevigen. Dit biedt Nederlandse en Amerikaanse bedrijven uitgebreide netwerken en mogelijkheden om nieuwe zakelijke markten te verkennen. Tijdens de missie wordt hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Virtueel, dus niet vliegen

Deze missie brengt u, zonder vliegbewegingen, naar Houston & Rotterdam. U krijgt de gelegenheid om:

 • inspiratie op te doen;
 • uw kennis te verdiepen;
 • uw netwerk te verbreden;
 • de mogelijkheden te verkennen voor uw bedrijf en/of instelling in de regio;
 • gebruik te maken van het interactieve b2match-platform;
 • deel te nemen aan individuele matchmaking (op basis van uw bedrijfsprofiel).

Programma

De 1e dag bent u virtueel te gast in Houston. U komt meer te weten over de zakelijke kansen in de energietransitie in Texas. Op dag 2 presenteert Nederland – met name Rotterdam – zich aan het netwerk in Houston. Hier krijgt u meer inzicht in 'Energy 2.0' aan de Nederlandse kant. Op de 3e dag worden Nederlandse en Amerikaanse bedrijven, tijdens gerichte matchmakingsessies, in contact gebracht met relevante gesprekspartners.

Tijdens deze digitale missie nemen verschillende Amerikaanse en Nederlandse organisaties u mee in de wereld van de energietransitie, zowel in Texas als in Nederland. Daarbij is er veel ruimte voor discussie en interactie.

Kosten en deelname

Deelname kost € 250 exclusief btw per organisatie (maximaal 2 deelnemers per organisatie). Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 125 exclusief btw per extra deelnemer.

Aanmelden

Meld u aan voor deelname. De uiterste aanmelddatum is donderdag 29 oktober. Iedere deelnemer moet zich apart registeren.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:Rogier Blokdijk, FMEE: Rogier.Blokdijk@fme.nl

Innovatiemissie waterstof

In december aanstaande vindt ook een virtuele innovatiemissie op waterstof naar Californië en Vancouver plaats. Tijdens deze missie gaan we dieper in op kennisuitwisseling en technologiesamenwerking op het gebied van infrastructuur, productie en toepassing in mobiliteit en gebouwde omgeving. Meer informatie hierover publiceren wij later op deze website.

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in nauwe samenwerking met Rotterdam Partners, Vereniging FME, het Nederlands consulaat-generaal in Miami, het Netherlands Business Support Office in Houston en de Greater Houston Partnership.

Moving forwards together

Deze missie valt onder de vlag van de Nederlandse campagne 'Moving forwards together'. Wij geloven dat door gezamenlijk actie te ondernemen en onze ervaringen te delen, we beter voorbereid en meer verenigd naar buiten zullen komen.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Ma 16 nov 2020 - 18 nov 2020

Kosten

 • Uiterste aanmelddatum: 29 oktober
 • Deelname kost € 250 per organisatie (max. 2 deelnemers)
 • Iedere extra deelnemer betaalt € 125
 • Iedere deelnemer meldt zich apart aan
Direct aanmelden