Virtuele handelsmissie tuinbouw Mexico met minister Schouten

Bent u actief in de tuinbouw en wilt u zakendoen in Mexico? Neem dan van 3 tot en met 5 november deel aan de virtuele handelsmissie met een focus op de Mexicaanse tuinbouwsector.

Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is aanwezig bij deze virtuele missie. Jaap Bond, boegbeeld van de topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen is virtueel zakelijk missieleider.

Voor wie

Binnen de tuinbouwsector richt de missie zich met name op:

  • Bedekte tuinbouw (voor groenten, zacht fruit en sierteelt)
  • Handel in tropisch fruit (zoals avocado, limoen en mango)

Lees meer over de kansen in deze sector.

De focus van deze missie ligt op 'technificering' en verduurzaming van de productie. Hier kunnen Nederlandse technologie, kennis en innovatie uitkomst bieden. In dit kader is er speciale aandacht voor agrologistiek, circulariteit en water.

Wij nodigen met nadruk vrouwelijke ondernemers uit om deel te nemen aan deze missie.

Marktkansen Mexico

Mexico is een van de grootste afzetmarkten – en daarom een prioriteitsmarkt – voor Nederlandse bedrijven. Het land is de 15e economie ter wereld en het grootste handelsland van Latijns-Amerika. Door het recent vernieuwde Noord-Amerikaanse handelsverdrag, biedt Mexico ook toegang tot de VS en Canada. Daarnaast zijn de productiekosten in Mexico bijna een kwart lager dan in de VS.

Programma

Bekijk het volledige programma (Engelstalig).

Breid uw zakelijke netwerk uit

Tijdens de virtuele handelsmissie wordt u via webinars en forumdiscussies bijgepraat over trends, ontwikkelingen en uitdagingen in de Mexicaanse sectoren. De impact van de coronapandemie wordt uiteraard ook besproken.

U maakt kennis met veelbelovende projecten in Mexico. Door inspirerende virtuele bedrijfsbezoeken maakt u kennis met succesvolle (Nederlandse) ondernemingen die actief zijn in de Mexicaanse tuinbouwsector. Via virtuele matchmakingsessies ontmoet u potentiële zakenrelaties in Mexico.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid hecht belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie. Om te beoordelen of uw bedrijf of organisatie voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u bij aanmelding om een MVO-zelfscan in te vullen.

Kosten

Deelname kost € 250 per organisatie (maximaal 2 deelnemers). Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 125 per extra deelnemer.

Aanmelden

Meld u aan voor deelname. De uiterste aanmelddatum is maandag 2 november. Iedere deelnemer moet zich apart aanmelden.

Let op: de matchmaking, georganiseerd door de matchmaker, kan niet gegarandeerd worden voor bedrijven die zich na 13 oktober aanmelden voor deze missie.

Deelname aan deze missie staat uitsluitend open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in genoemde sectoren. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Karin SchipperE: karin.schipper@rvo.nlof:Hanneke BogaertsE: hanneke.bogaerts@rvo.nl

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in nauwe samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, en de Nederlandse ambassade in Mexico.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Di 3 nov 2020 - 5 nov 2020

Kosten

  • Uiterste aanmelddatum: 2 november
  • Matchmaking is niet gegarandeerd bij aanmelding na 13 oktober
  • Deelname kost € 250 per organisatie (max. 2 deelnemers)
  • Iedere extra deelnemer betaalt € 125
Direct aanmelden