Virtuele Innovatiemissie waterstof - Californië en British Columbia

Bent u actief op het gebied van waterstof? Heeft u interesse om potentiele samenwerkingskansen in Californië en British Columbia te verkennen? Meld u dan aan voor deze virtuele innovatiemissie die plaats vindt tussen 7 en 9 december.

Nederland heeft de ambitie om in de toekomst van het aardgas af te gaan. De Nederlandse geïntegreerde aanpak voor de overgang naar waterstof in de gebouwde omgeving, transport en de chemische industrie is een inspiratie voor Californië. Californië is wereldwijd een koploper als het gaat om de toepassing van waterstof in mobiliteit. Daarnaast is het binnen de VS de koploper op het gebied van de implementatie van waterstoftechnologie, met name in brandstofcellen gebruikt in de transportsector. Daarnaast is British Columbia in Canada een voorloper als het gaat om de inzet van brandstofcellen voor voertuigen en stationaire brandstofcellen en heeft deze provincie de grootste waterstoflaadinfrastructuur in Canada. Tijdens deze virtuele missie nemen we u mee naar beide regio’s om kennis uit te wisselen en kansen voor samenwerking te onderzoeken.

Lees meer over de Waterstof Roadmap van Californië.

Voor wie

De missie is bij voorkeur geschikt voor R&D managers, CTO’s, CEO’s en business development managers van geïnteresseerde bedrijven en kennisinstellingen, mogelijk aangevuld met overheidsvertegenwoordigers die actief zijn in de waterstofketen, van de productieketen (productie, transport en opslag) tot gebruik (industrie, energiesector, mobiliteit en gebouwde omgeving). U heeft ambities richting de Amerikaanse markt, u wilt Amerikaanse kennis en investeringen naar Nederland aantrekken, of u wilt innovatiesamenwerking aangaan.

Programma

De innovatiemissie bestaat uit 3 virtuele bijeenkomsten, verspreid over 3 middagen (in verband met het tijdsverschil zullen de bijeenkomsten eind van de middag/avond plaatsvinden). We nemen voor enkele programmaonderdelen ook de regio van Vancouver, Canada mee.Het programma bestaat uit virtuele bedrijfspresentaties, thematische seminars en workshops, waarbij de focus ook ligt op interactie en kennisuitwisseling. De bijeenkomsten zijn georganiseerd rondom de thema’s:

  • Productie van waterstof
  • Infrastructuur voor het transport van waterstof.
  • Toepassing van waterstof in mobiliteit, met name in zwaar transport, binnenvaart en zeevaart

Kosten

Deelname aan deze innovatiemissie is gratis. Wel verwachten wij een actieve deelname tijdens de online bijeenkomsten die onderdeel uitmaken van deze virtuele missie.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze virtuele innovatiemissie? Meld u dan vóór 20 november 2020 aan met het registratieformulier. Omdat we het programma zoveel mogelijk in afstemming met de deelnemers samenstellen, is aanmelding voor deze virtuele missie verplicht.

Deze missie is tot stand gebracht door: RVO, Innovatie Attache Netwerk, Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Consulaat Generaal te San Francisco, Consulaat Generaal te Vancouver.

Vragen?

Heeft u vragen over de innovatiemissie? Neem dan contact op met: Alexandra de Vogel, adviseur Internationale Research en Innovatiesamenwerking, via innovatiemissies@rvo.nl.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Ma 7 dec 2020 - 9 dec 2020

Kosten

Deelname is gratis

Direct aanmelden