Voorjaarsconferentie Topsector Energie 'Sneller springen over financieringsgaten in de energietransitie'

We willen groen hersteld uit de crisis komen. En we willen de energietransitie en de overstap naar duurzame bronnen versnellen. Daarom is het zo belangrijk om de financiering goed op orde te hebben. Want er zijn grote investeringen nodig om al die innovaties te ontwikkelen, te testen en naar de markt te brengen.

Wat zijn hiervoor de mogelijkheden? Waar loopt u tegenaan en wat kunt u doen om over de gaten in uw begroting heen te springen? De Topsector Energie staat in deze online conferentie stil bij dit onderwerp financiering. U krijgt meer inzicht in diverse financieringsmogelijkheden, zowel via private als via publieke kanalen.

Programma

Private en publieke financiering; hoe zit het in elkaar, wat zijn de mogelijkheden?

In gesprek met Bert Stuij (manager nationale programma’s bij de Rijksdienst van Ondernemend Nederland) en Bernd Mintjes (founder van de Maxwell Group en investeerder in bedrijven als Business Angel)

Start-ups en hun financieringsuitdagingen

Martin Weissmann van het Financieringsloket Topsector Energie mkb-ondernemers bij het vinden van financiering. Wat zijn de geleerde lessen en waar lopen zij nog tegenaan. Dieter Castelein van Greener Power Solutions geeft tips uit de praktijk en vertelt hoe zij in Coronatijd hun businessplan en -concept omgooiden en enorm zijn gegroeid.

Scale-ups en hun financieringsuitdagingen

Bart Blokhuis, directeur van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland legt uit hoe zij miljoenen investeren in duurzame en innovatieve bedrijven. Wat zijn hun criteria en waar kijken ze naar? Sympower kreeg uit dit fonds financiering. Simon Bushell vertelt hoe ze dat aan hebben gepakt.

Consortia van bedrijven en hun financieringsuitdagingen

Invest-NL ‘maakt financierbaar wat onfinancierbaar lijkt’. Als impact-innovators met een duurzame focus richten ze zich op grote projecten in de energietransitie. Abo Rassa van Invest-NL vertelt hierover. Marco van Soerland, Energie Transitie Partners en Trias Westland, werkt in een consortium van bedrijven aan zo’n groot project.

Aanmelden

Aanmelden doet u via de website VoorjaarsconferentieTSE.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Wo 16 jun 2021

Tijd

15:00 - 17:00 uur

Gratis

Direct aanmelden