Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Voorlichtingsbijeenkomst energie-audit EED voor energie-adviseurs

Bent u als adviseur betrokken bij energie-audits van uw klanten? Laat u bijpraten en stel uw vragen op dinsdag 10 september 2019 in Utrecht. Na de bijeenkomst weet u alles over de volgende ronde EED energie-audits. Dan kunt u klanten straks niet alleen uitstekend adviseren over energiebesparing, maar ook de audit begeleiden.

Ondernemingen met de energie-auditplicht moeten op grond van de Europese richtlijn energie-efficiëntie (EED) 4 jaar na hun energie-audit de volgende uitvoeren. Nieuw is dat u het energie-auditverslag vanaf 1 juli 2019 indient bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). RVO.nl voert de toetsing en handhaving uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).

Inzicht in besparing

De EED energie-audit biedt ondernemers inzicht in de energiestromen in het bedrijf. Maar ook wat er mogelijk extra te besparen valt aan energie. Dat zorgt uiteindelijk voor lagere kosten. Ook bestaan er regelingen die het aantrekkelijker maken om te investeren in verduurzaming.

Presentaties, vragen en netwerken

Het ministerie van EZK en RVO.nl geven presentaties. Verder komt aan bod: Wat is er nieuw in deze ronde? Hoe dient u een energie-audit in? Ook krijgt u een uitgebreide toelichting op het nieuwe sjabloon voor het energie-auditverslag. U kunt vragen stellen en met collega-adviseurs bijpraten tijdens de netwerkborrel.

Voorlopig programma

14:00Inloop (met koffie/thee)
14:30
  • Presentatie: Waarom de energie-auditplicht? De achtergrond, onder meer energiebesparing, CO2-doelen én de laatste ontwikkelingen. Maar ook opbrengst uit de eerste ronde.
  • Gelegenheid om vragen te stellen.
15:00Presentatie: eLoket
15:20Korte pauze met een drankje
15:40Presentatie:
  • EED-auditplicht voor wie?
  • Audit of Alternatief keurmerk
  • Sjabloon rapportage
  • Concernaanpak
  • Gelegenheid om vragen te stellen
16:40Napraat en netwerkborrel
17:15Einde

Aanmelden

U kunt zich niet meer aanmelden voor deze bijeenkomst.

Meer weten?

Lees meer over de EEDExterne link.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Domstad Utrecht
Koningsbergerstraat
3531 AJ Utrecht

Datum

Di 10 sep 2019 14:00 uur

Kosten

gratis