Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Wastemissie naar Thailand en Maleisië, inclusief technologiebeurs IGEM 2019

Bent u actief in de afvalsector en bent u geïnteresseerd in de ASEAN-markt? Ga dan van 6 tot en met 11 oktober mee met de missie naar Thailand en Maleisië.

De missie ondersteunt Nederlandse bedrijven bij het betreden van de ASEAN-markt. De afvalsector omvat onder andere afvalmanagement, collectie en transport, sorteren, recyclen en Waste-to-energy (WtE).

Kansen voor Nederlandse bedrijven in ASEAN-landen

Door de snel groeiende bevolking en economieën in de ASEAN-landen is de verwachting dat de hoeveelheid geproduceerd afval de komende jaren verder toeneemt. Alle ASEAN-landen zijn er inmiddels van overtuigd dat beter afvalmanagement nodig is voor de bescherming van het milieu en de gezondheid van de bevolking. De ASEAN-regio is ook verantwoordelijk voor veel plastic in rivieren en zeeën.

Regeringen willen daarom afvaldumps sluiten en toewerken naar een afname van afval, meer recycling en waste-to-energy (WtE).

Maleisië

Maleisië biedt veel kansen voor ondernemers. Het land recyclet minder dan 5% van het afval. Vuilnisbelten zijn vol en het beheer ervan is vaak slecht. De overheid wil dus dat ze worden opgeknapt. Daarnaast wil Maleisië voor verdere verwerking overstappen op WtE. Ook moet de recyclinggraad omhoog.

Om deze doelen te bereiken zoekt de overheid buitenlandse partners. Grote Maleisische concessiehouders zijn bovendien actief op zoek naar nieuwe technologie voor afvalverwerking. Enkele Nederlandse bedrijven zijn al actief in Maleisië en zoeken partners om een ketenoplossing aan te bieden.

Thailand

Thailand heeft dagelijks met een grote hoeveelheid afval te maken. De Thaise overheid is actief in de strijd tegen het afval. De overheid verbiedt open dumsites en wil dat bestaande vuilnisbelten worden schoongemaakt. De afvalcollectiegraad is hoog, maar toch wordt minder dan 40% van al het afval goed verwerkt.

Het land heeft plannen voor grote afvalverbrandingsinstallaties, maar daar is nog geen project van doorgezet. De Thaise overheid is dus op zoek naar bedrijven die deze projecten kunnen uitvoeren. Er zijn al enkele Nederlandse spelers in de Thaise markt actief. Zij zoeken meer partners om de afvalverwerkingsketen te verbeteren.

Kansenrapport

Deze missie is een vervolg van de marktstudie (pdf, Engelstalig)Externe link die Everest Energy heeft uitgevoerd in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). De ambassades in Thailand en Maleisië hebben belangrijke publieke en private contacten gelegd voor intensievere samenwerking op het gebied van afvalverwerking. Zij kunnen u met advies en contacten ondersteunen bij het zetten van verdere stappen in deze markt.

Programma

In korte tijd krijgt u veel inzicht in de afvalsector in Maleisië en Thailand. U komt in contact met relevante besluitmakers, stakeholders en potentiële zakenpartners zoals afval-concessiehouders. Tijdens netwerkevenementen en matchmaking kunt u contact leggen met relevante partijen, toegespitst op uw individuele vraag en behoefte.Tijdens seminars wordt de Nederlandse kennis en kunde op het gebied van afvalverwerking gepresenteerd aan relevante stakeholders. Ook kunt u deelnemen aan het Holland Connection Point op de IGEM-beurs in Kuala Lumpur. U kunt deelnemen aan de Innovation & Sustainability Awards van de Malaysian-Dutch Business Council en het aansluitende Awards Dinner.

Bekijk het voorlopige programma (pdf, Engelstalig)Externe link.

Holland Lounge op IGEM Maleisië 2019

Op 9, 10 en 11 oktober bezoekt u de International Greentech & Eco Products Exhibition and Conference Malaysia (IGEM)Externe link. Dit is de grootste groene b2b-technologiebeurs van Zuidoost-Azië. De beurs verwacht 35.000 bezoekers. Er zijn deelnemers uit meer dan 50 landen.

Tijdens de beurs krijgt u de kans om in contact te komen met potentiële partners in Zuidoost-Azië. De Nederlandse ambassade heeft hier een Holland Connection Point ingericht; een ontmoetingsplaats voor Nederlandse bedrijven en hun relaties. Rondom de beurs zijn er gezamenlijke programmaonderdelen, zoals bedrijfsbezoeken, seminars, individuele matchmaking en netwerkevenementen.

Aanmelden

De inschrijving voor deze missie is gesloten. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Wij vinden het belangrijk dat organisaties binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie. Wij beoordelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Na aanmelding vindt per bedrijf een intakegesprek plaats.

Kosten

Deelname kost € 500 per organisatie excl. btw (maximaal 2 deelnemers per organisatie). Elke deelnemer moet zich apart aanmelden. Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 250 excl. btw per extra deelnemer.

Dit is het dienstenpakket dat u hiervoor krijgt:

 • deelname aan de (collectieve) programmaonderdelen van de missie (onder andere een bezoek aan afvalconcessiehouders en andere relevante publieke en private stakeholders);
 • toegang tot de IGEM-beurs en gebruik van de Holland Lounge;
 • individuele matchmaking;
 • netwerkevenementen;
 • collectief lokaal vervoer;
 • lokale ondersteuning door de organisatie tijdens het verblijf.

Reis- en verblijfkosten, ook de vlucht van Thailand naar Maleisië, en eventuele meerkosten die u maakt voor de individuele matchmaking (zoals individueel transport) zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen. U kunt hiervan gebruikmaken. U kunt er ook voor kiezen om uw eigen reis en accommodatie te boeken.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Linda Reijers, Rijksdienst voor Ondernemend NederlandE: linda.reijers@rvo.nlExterne linkT: 06 1137 6599

of:Jos van der Sluijs, Rijksdienst voor Ondernemend NederlandE: jos.vandersluijs@rvo.nlExterne linkT: 06 3196 4728

Organisatie

De Rijksdienst van Ondernemend Nederland organiseert deze missie, in samenwerking met de Nederlandse ambassades in Bangkok en Kuala Lumpur.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Bangkok en Kuala Lumpur

Datum

Zo 6 okt 2019 - 11 okt 2019

Kosten

 • Inschrijving is gesloten, aanmelden is niet meer mogelijk
 • Deelname kost € 500 per organisatie excl. btw (max. 2 deelnemers per organisatie)
 • Iedere extra deelnemer betaalt € 250 excl. btw
 • Elke deelnemer moet zich apart aanmelden
 • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening