Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Webinar China: recycling en zero-waste in de bouw, met pitch

Hergebruik van bouwafval is in China minder ontwikkeld dan in Nederland maar er zijn veranderingen gaande. Tijdens 2 seminars krijgt u een indruk van de ontwikkelingen in deze markt. Meld u aan en praat mee.

Nederland staat in de wereldtop als hergebruiker van beton en bouwafval: ongeveer 95% wordt gerecycled. In China is dat nog 10%. Er is veel te doen op dit gebied.

Toch leveren sommige partijen in China wel inspanningen om bouw- en sloopafval efficiënter en duurzamer te verwerken en te recyclen. Zo werken 11 Chinese steden al mee aan een 'zero-waste' city pilot-project.

Daarnaast is groen bouwen nu een prioriteit voor de Chinese bouwsector. De Chinese overheid eist dat 50% van de nieuwe gebouwen in stedelijke gebieden duurzaam gecertificeerd is. Nederlandse bedrijven in deze sectoren én kennisinstellingen kunnen inspelen op deze ontwikkelingen.

Kijk op de markt in 2 webinars

Het Nederlandse consulaat-generaal in Shanghai en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseren binnenkort 2 webinars. Die gaan over ontwikkelingen en mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers en kennisinstellingen met expertise op het gebied van bouw- en sloopafval en groen bouwen. De spreektaal is Engels. De webinars zijn een aanloop naar een innovatiemissie naar China die naar verwachting in 2021 plaatsvindt.

Webinar 1 (25 augustus)

Experts verzorgen een introductie van de Chinese markten en hun kenmerken voor Nederlandse ondernemers en kennisinstellingen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) belicht verschillende tools waarmee de overheid Nederlandse bedrijven in China kan helpen. Bekijk het programmaExterne link.

Webinar 2 (1 september)

Nederlandse ondernemers en kennisinstellingen kunnen hun bedrijven en technologieën pitchen voor een Chinees publiek. Daarnaast vertellen Chinese sprekers welke problemen zij tegenkomen en waar zij behoefte aan hebben. Onder deze sprekers zijn ook vertegenwoordigers van de 'zero-waste' steden.

Programma webinar 1 september

Webinar 2China: Recycling bouw- en sloopafval, groen bouwen in zero-waste citiesvoor: Nederlandse deelnemers, zero-waste steden, Chinese bedrijven enbrancheorganisaties die actief zijn in bouw- en sloopafval, groen bouwen e.d.

Dinsdag 1 september09:00-11:30 uur NL tijd15:00-17:15 uur CN tijdLocatie: online (deels vooraf opgenomen)live Q&A (bij consulaat-generaal, voor Chineessprekenden)
15:00-15:10 uurInleiding door consulaat-generaal Shanghai
15:10-15:40 uurStatus van Chinese bouw, sloopafval, recyclingen groen bouwen
15:40-16:40 uurPitches van Nederlandse bedrijven(5 tot 10 minuten elk, afhankelijk van het aantal)
16:40-17:10 uurVertaalde Q&A
17:10-17:15 uurAfsluiting

Deelname en kosten

Wilt u deelnemen aan deze 2 webinars of aan één van beide webinars? Deelname is gratis.

Meld u snel aan via een mail aan sha-ea@minbuza.nlExterne link. Vermeld 'CDW Seminar' als onderwerp. Zet in de mail aan welk webinar u wilt meedoen:

  • webinar 1 én 2 (op 25 augustus en 1 september)
  • alleen webinar 1 (op 25 augustus)
  • alleen webinar 2 (op 1 september)

Daarna sturen wij u de link(s) voor deelname naar hetzelfde e-mailadres. De webinars verlopen via Microsoft Teams. Meld u uiterlijk op 24 augustus aan voor webinar 1 (op 25 augustus). Meld u uiterlijk op 30 augustus aan voor webinar 2 (op 1 september).

Meer weten?

Heeft u vragen over de inhoud of de organisatie van deze webinars? Neem dan contact op met:

Emiel Mulder, RVO, Team Business DevelopmentE: emiel.mulder@rvo.nlExterne link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Di 1 sep 2020 9:00 uur

Kosten

  • Deelname is gratis
  • Meld u aan per mail
  • Voertaal is Engels