Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeEvenementen

Webinar Clean Energy Transition Partnership

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)< 1 min lezen

Op 13 september presenteerde Clean Energy Transition Partnership (CETPartnership) internationaal de definitieve subsidieoproep ('call') voor deze subsidie en de thema’s waarbinnen u kunt aanvragen. Tot 22 november 2023 kunt u een vooraanmelding indienen.

Nederlandse ondernemers en onderzoekers kunnen daarna via Nederlandse regelingen subsidie aanvragen voor internationale samenwerking bij energie-innovaties. Het gaat bij RVO dan om de regelingen: Hernieuwbare Energietransitie (HER+) en Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+).

Wat kunt u verwachten?

U hoort in dit webinar alles over het CETPartnership en hoe u hiervoor als Nederlandse partner kunt aanvragen. We informeren u over de voorwaarden, de deadlines, vooraanmelding en de definitieve aanvraag. Aan het einde van het webinar kunt u vragen stellen.

  1. Welkom en introductie
  2. Inspiratieproject
  3. Voorwaarden HER+/DEI+ (door RVO)
  4. Voorwaarden NWO (onder voorbehoud)
  5. Internationale procedure
  6. Vragen en antwoorden

Aanmelden

Meld u aan met dit aanmeldformulier. In de ontvangstbevestiging staat hoe u online kunt deelnemen.

Subsidie voor internationale samenwerking

De subsidieverstrekkers van CETPartnership komen uit Europa, VS en Canada. Er is bijna € 130 miljoen beschikbaar voor innovatie en onderzoek voor de transitie naar een klimaatneutraal energiesysteem.

Meer weten?

Naar boven