Webinar Elektrisch vervoer: de Nationale Agenda Laadinfrastructuur

Neemt u ook deel aan het webinar over elektrisch vervoer en de laadinfrastructuur in Nederland? Het webinar Elektrisch vervoer: de Nationale Agenda Laadinfrastructuur vindt plaats op 29 oktober van 15:00 tot 16:00 uur. In een uur bent u op de hoogte van de Nederlandse aanpak!

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor Nederlandse ambassades, consulaten en NBSO’s en geeft inzicht in de ontwikkeling van het Nederlandse beleid op het gebied van laadinfrastructuur.

Programma

Tijdens het webinar besteden we aandacht aan de elektrisch vervoersector in Nederland. We bespreken de geïntegreerde, gezamenlijke aanpak om het gebruik van elektrisch vervoer in Nederland te versnellen.

Het gaat dan onder meer over internationaal ondernemen en de verschillende partijen die betrokken zijn bij het realiseren van de benodigde laadinfrastructuur. Slim laden, logistiek en de regionale aanpak vanuit de NAL komen ruimschoots aan bod.

De sprekers:

  • Bert Klerk – voorzitter van de NAL stuurgroep
  • Suzanne Riezebos - NAL Regio Gelderland & Overijssel
  • Frank Geerts – werkgroep Smart charging (ElaadNL)
  • Jeroen Kroonen – werkgroep Logistiek (NKL)

Groei elektrische voertuigen

Het gebruik van elektrische voertuigen groeit snel. Daarmee stijgt ook de behoefte aan een laadinfrastructuur die de transitie naar elektrisch vervoer mogelijk maakt. Nederland behoort tot de top als het gaat om de ontwikkeling van elektrisch vervoer. We lopen wereldwijd voorop op het gebied van laadinfrastructuur en connectiviteit.

Realiseren laadinfrastuctuur

In 2019 publiceerde het kabinet het Klimaatakkoord: de Nederlandse uitwerking van de internationale klimaatafspraken van Parijs (2015). We gaan met elkaar de CO2-uitstoot sterk verminderen: in 2030 met de helft ten opzichte van 1990.

Een van de afspraken is dat alle nieuwe auto’s vanaf 2030 elektrisch zijn. Daardoor zal er een sterke toename komen in de laadbehoefte van elektrische personenauto's, elektrische bussen, bestelauto’s, vrachtwagens, binnenvaartschepen en light electric vehicles (LEV’s). Om straks overal, makkelijk en slim te kunnen laden is een goede laadinfrastructuur nodig.

Meld u aan

U kunt zich aanmelden via het registratieformulier.

De Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL)

De Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) beschrijft de door alle betrokkenen gezamenlijk gemaakte afspraken en activiteiten. De NAL ondersteunt de regio's met het lokaal (door)ontwikkelen van een toereikende en toekomstbestendige laadinfrastructuur om elektrisch rijden van personenauto’s tot vrachtvervoer en binnenvaart mogelijk te maken.

Meer weten?

Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL)

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Do 29 okt 2020

Tijd

15:00 - 16:00 uur

Kosten

Gratis

Direct aanmelden