Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Webinar Kleinschalige innovatieve woonvormen realiseren met de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg

Heeft u zelf plannen om een levensloopbestendig woonproject te realiseren en wilt u weten hoe u dat doet? Of bent u gewoon geïnteresseerd? Doe dan mee aan het webinar Kleinschalige innovatieve woonvormen realiseren met de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg.

Steeds meer 55+-ers nemen het heft in eigen handen en starten een initiatief om een levensloopbestendig woonproject te realiseren. Ook sociale ondernemers zien kansen om innovatieve kleinschalige woonvormen te bouwen. Deze initiatieven zijn hard nodig, want er is grote behoefte aan alternatieve woonvormen.

Tijdens het webinar hoort u meer over burgerinitiatieven op het gebied van Wonen, Zorg en Welzijn en de Stimuleringsregeling Wonen en ZorgExterne link voor financiering van initiatieven. Natuurlijk zijn er ook praktijkvoorbeelden, waaronder die van Zorgerf Berkelland. Er is voldoende ruimte voor vragen.

Doelgroep

Dit webinar is met name bedoeld voor initiatiefnemers van innovatieve kleinschalige woonvormen voor overwegend 55-plussers, sociale ondernemers die een kleinschalig woonzorgarrangement vanaf 5 wooneenheden willen realiseren, procesbegeleiders, gemeenten, woonzorgorganisatie, provincies, banken, financiers en ouderenorganisaties.

Programma

  • 10.30 uur Opening door ZorgSaamWonen, moderator Daniëlle Harkes
  • 10.35 uur Burgerinitiatieven Wonen, Zorg en Welzijn, juist nu!, Jan Smelik, algemeen coördinator Nederland Zorgt voor Elkaar
  • 10.50 uur Stimuleringsregeling Wonen en Zorg, Frank van der Voort senior adviseur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
  • 11.05 uur Praktijkvoorbeeld Zorgerf Berkelland, Haidy Jansen initiatiefneemster
  • 11.20 uur Vraag & antwoord
  • 11.40 uur Afronding
  • 11.45 uur Einde

Aanmelden

Doe mee en meld u nu aan via het online aanmeldformulierExterne link.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Di 7 jul 2020 10:30 uur

Kosten

Deelname is gratis