Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Webinar Logistiek en transport in Zuid-Afrika

Als ondernemer in de logistieke en transportsector bent u gewend om over grenzen heen te denken. We nemen u op vrijdag 3 juli tijdens het webinar graag mee op safari langs de ontwikkelingen in deze sectoren in Zuid-Afrika. We hopen u te verrassen met nog onontdekte mogelijkheden!

Zuid-Afrika is de op een na grootste markt van het Afrikaanse continent. Er is grote behoefte aan nieuwe technologie en innovatieve diensten om de logistieke sector op een hoger niveau te tillen. Om dat te ondersteunen heeft de Zuid-Afrikaanse regering in het budget van 2020 1,6 miljard Rand gereserveerd.

Marktstudie 'Logistics in South Africa'

Dit webinar gaat in op de laatste marktontwikkelingen, mogelijke hindernissen en aanpak van de markttoegang. De onderwerpen zijn gebaseerd op de resultaten van de marktstudie 'Logistics in South Africa', die is uitgevoerd in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Wilt u het rapport gratis ontvangen, voorafgaand aan het webinar? Meld dit dan op het aanmeldformulier.

Mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven

Volgens de recente marktstudie zijn er in Zuid-Afrika grote mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven op het gebied van:• verbetering van de huidige fysieke logistieke structuur;• onderzoek en introductie van nieuwe innovatieve en duurzame logistieke concepten;• ontwikkeling en verbetering van logistieke kanalen;• voorzien in de behoefte van scholing en training in de logistieke sector;• uitvoering van haalbaarheidsstudies om nieuwe logistieke concepten te valideren.

Programma

TitelSpreker
Welkomstwoord

Nichi Walkerplaatsvervangend consul-generaal van het Nederlandse consulaat-generaal in Kaapstad

Uitkomsten van de sectorstudie 'Logistics in South Africa'GainGroup
Reflectie op de studie vanuit de Topsector LogistiekEdgar Kasteel, Topsector Logistiek
Praktijkervaringen in Zuid-AfrikaPort of Rotterdam (nntb)Jan Willem Rustenburg, Gordian
Afsluiting en vervolgstappenNichi Walkerplaatsvervangend consul-generaal van het Nederlandse consulaat-generaal in Kaapstad

Voor wie?

Ondernemers en kennisinstellingen uit Nederland en Zuid-Afrika zijn van harte welkom om deel te nemen. Bij voldoende belangstelling wordt gekeken naar de mogelijkheid om een (digitale) missie naar Zuid-Afrika te organiseren met matchmaking tussen ondernemers.

Aanmelden en kosten

Meld u aanExterne link, uiterlijk op 2 juli. Voorafgaand aan het webinar kunt u specifieke vragen doorgeven via het aanmeldformulier. Ook tijdens het webinar kunt u vragen insturen via de live-chatfunctie. De specialisten van het Nederlandse consulaat-generaal in Kaapstad, de Nederlandse ambassade in Pretoria en RVO beantwoorden uw vragen tijdens het webinar.Deelname is gratis. De voertaal is Engels.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Corinne Abbas, RVO Business Development Coach AfrikaE: corinne.abbas@rvo.nlExterne link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Vr 3 jul 2020 11:00 uur

Kosten

  • Meld u aan, uiterlijk 2 juli
  • Deelname is gratis
  • Voertaal is Engels