Webinar: ontwikkel natuur met de NCB-subsidie

Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Tijdens het webinar beantwoorden we vragen over de Natuurcompensatiebank (NCB) en de subsidie. Dit doen wij samen met Dennis van Schaardenburg. Hij is programmamanager Natuur en Stikstof bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Wat kunt u doen met deze subsidie?

Door via de NCB-subsidie natuur te herstellen of uit te breiden, helpt u de Nederlandse natuur te beschermen. Vanaf 3 oktober 2022 kunt u subsidie voor haalbaarheidsstudies aanvragen. In het webinar vertellen we meer over de 3 subsidiemodules die u eventueel kunt combineren:

  1. De NCB subsidieregeling Haalbaarheidsstudies (NCB SRH): helpt u te bepalen of de gewenste natuur aangelegd kan worden.

  2. De NCB subsidieregeling Uitvoering van natuurcompensatiemaatregelen (NCB SRU): helpt u bij het uitvoeren van inrichtingsmaatregelen. En bij de mogelijke aankoop van grond, inclusief omvormings- of ontwikkelingsbeheer.

  3. De NCBSR subsidieregeling Beheer (NCB SRB): helpt u bij het langdurig beheer van de ontwikkelde natuur.

Meer informatie over de NCB subsidies.

Wat kunt u verwachten tijdens het webinar?

Naast uitleg over deze 3 subsidiemodules bespreken we meer onderwerpen. Waarom is natuurcompensatie nodig? Waarvoor kunt u subsidie krijgen? En hoe vraagt u deze aan? Deze en meer vragen beantwoorden we in dit webinar.

Wat is de NCB?

De natuur die u ontwikkelt via de NCB-subsidie voegen we toe aan de Natuurcompensatiebank (NCB). Daarmee kunnen de Rijksoverheid en waterschappen de stikstofuitstoot van projecten met groot algemeen belang compenseren. Bijvoorbeeld het versterken van dijken.

De natuur die vanuit de NCB verbonden wordt aan een project krijgt een Natura 2000-beschermingsstatus. Op deze manier versterkt u via de NCB het totale Natura 2000-netwerk. En zorgt u tegelijkertijd dat belangrijke bouwprojecten door kunnen gaan.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1