Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Webinar Pluimveesector in West-Afrika

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor de pluimveesector in West-Afrika? En wilt u in korte tijd meer horen over de ontwikkelingen in Ghana, Nigeria, Ivoorkust en Senegal? Volg dan op 30 juni dit webinar.

Met 400 miljoen inwoners is West-Afrika een enorme consumentenmarkt. Naar verwachting verdubbelt dit aantal de komende 30 jaar. Pluimvee is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse voeding en er is veel ruimte voor groei van deze sector. Het meeste vlees wordt geïmporteerd, maar overheden in de regio willen meer zelfvoorzienend worden in (pluimvee)vlees en eieren. De huidige COVID-19 pandemie versterkt deze wens om zelfvoorzienend te worden.

Mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven

De Landbouwraden, verantwoordelijk voor Nigeria, Ghana, Ivoorkust en Senegal, zien de verdere ontwikkeling en groei van de pluimveesector als prioriteit. Op basis van recente studies, gaat het webinar in op de mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers in deze landen. Lokale medewerkers van de Nederlandse ambassades praten u bij over de ontwikkelingen in Ghana, Nigeria, Ivoorkust en Senegal.

Rapport 'Time for Africa'

De Rabobank bespreekt de presentaties en gaat in op het onlangs geactualiseerde rapport 'Time for Africa'. Dit rapport van de Rabobank gaat o.a. over de waardeketens en financieringsmogelijkheden. Vanuit de pluimveesector reageert het Dutch Poultry Centre op de mogelijkheden in West-Afrika.

Verkenning van de pluimveesector

Na dit webinar weten ondernemers welke mogelijke vervolgacties er zijn:

  • Is het mogelijk om gezamenlijk op te trekken in deze regio of in een van de landen?
  • Is er eerst verbetering nodig in het lokale ondernemingsklimaat?
  • Welke mogelijkheden zijn er voor bedrijven als het gaat om de financiering?

Dit webinar is een eerste verkenning van de pluimveesector in West-Afrika.U kunt zelf vragen stellen aan specialisten van de verschillende Nederlandse ambassades en aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). U kunt uw vragen direct invullen in het aanmeldformulier of tijdens het webinar insturen via de live-chatfunctie.Bekijk ook de rapporten over de pluimveesector in GhanaExterne link en IvoorkustExterne link.

Programma

TitelSpreker
WelkomBram Wits, Landbouwraad voor Ghana, Nigeria en Ivoorkust; mede namens Niek Schelling, Landbouwraad Marokko en Senegal
Kansen in de pluimveesector voor Nederlandse ondernemers in West-AfrikaAbdul Rahaman Abdulai, Nederlandse ambassade in GhanaBrian Udoh, Nederlandse ambassade in NigeriaJoel Kouame, Nederlandse ambassade in IvoorkustViviane Faye, Nederlandse ambassade in Senegal
Reactie financiële sector op de kansen in West-AfrikaNan-Dirk Mulder, Rabobank
Reactie private sector op de kansen in West-AfrikaJan Hulzebosch, Dutch Poultry Centre
Mogelijke follow-up actiesBram Wits, Landbouwraad voor Ghana, Nigeria en Ivoorkust

Deelname en kosten

Meld u aanExterne link, uiterlijk 29 juni. Deelname aan het webinar is gratis.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:Corinne Abbas, Business Development Coach West-AfrikaE: corinne.abbas@rvo.nlExterne link

Organisatie

RVO organiseert dit webinar als onderdeel van de Taskforce Afrika. Taskforce Afrika is een publiek-private samenwerking en richt zich op het identificeren van kansrijke, concrete verdienkansen voor het MKB in Afrikaanse landen. Om de mogelijkheden breder onder de aandacht te brengen van Nederlandse mkb-bedrijven, werkt de Taskforce Afrika samen met private partners als Rabobank en Dutch Poultry Centre.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Di 30 jun 2020 15:30 uur

Kosten

  • Meld u uiterlijk 29 juni aan
  • Deelname is gratis