MenuZoekenZoekenHomeEvenementen

Webinar Presentatie marktstudie over waterstof in Spanje

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)± 1 min lezen

Groene waterstof in Spanje

Spanje is een belangrijke producent van groene waterstof. Het land heeft goede voorwaarden voor hernieuwbare energie zoals zon en wind. De plannen van de regering steunen ook de doelen op dit gebied.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Spanje is een belangrijke verbinding in een Noord-Zuid-Europese waterstofcorridor. Daarmee is het een belangrijke (export)partner voor Nederland. Het land biedt veel mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven om producten, kennis en diensten te leveren aan de groene waterstofindustrie die Spanje ontwikkelt.

Groene waterstofcorridor

Het belang van Spanje is in Nederland steeds meer zichtbaar. Het Havenbedrijf Rotterdam en het Spaanse olie- en gasconcern Cepsa ondertekenden op 11 oktober 2022 een Memorandum of Understanding (MoU). Hiermee werd de eerste groene waterstofcorridor tussen Zuid- en Noord-Europa tot stand gebracht.

De deal zorgt voor een groene waterstofvoorzieningsketen tussen 2 van Europa's belangrijkste havens, Rotterdam en Algeciras, de grootste haven van Spanje. We verwachten de eerste leveringen van Spaanse waterstof in 2027.

Samenwerking Nederland - Spanje

Minister Jetten voor Klimaat en Energie en de Spaanse vicepremier en minister Ribera van Ecologische Transitie en Demografische Uitdaging ondertekenden kortgeleden een MoU. Dit zorgt voor een verdere samenwerking tussen Nederland en Spanje.

Marktstudie over de waterstofmarkt in Spanje

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Madrid een marktstudie laten uitvoeren door Royal Haskoning DHV. Wij presenteren de resultaten van deze marktstudie tijdens het webinar.

  • U krijgt inzicht in de Spaanse waterstofsector.
  • U hoort over de kansen voor Nederlandse bedrijven in de groeiende waterstofmarkt.
  • Na afloop van de presentatie is er ruimte voor Q&A en discussie.

Deelname en kosten

Meld u aan voor het webinar. Dit kan tot uiterlijk 28 juni. Deelname is gratis.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Corka Scheeringa, Business Development Coach Spanje bij RVO E: corka.scheeringa@rvo.nl

Naar boven