Webinar Sri Lanka: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de kledingsector

Bent u actief in de kledingsector en wilt u meer weten over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Sri Lanka? Neem dan op 20 april deel aan het webinar 'Responsible Business Conduct (RBC) & Sri Lanka: Towards a more responsible and profitable apparel sector'. U kunt van uw bedrijf een verantwoordelijk, en daarmee toekomstbestendig, bedrijf maken.

Dit is het 4e en laatste webinar in een reeks over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in Sri Lanka. Het 1e webinar was een introductie over MVO in Sri Lanka. Het 2e webinar ging over de agrofood-sector en het 3e ging over de toerisme-sector.

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor Nederlandse en Sri Lankaanse merken, retailers, agenten, importeurs, producenten, beleidsmakers en maatschappelijke organisaties, actief in de kledingsector.

Wat biedt het webinar u?

Er zijn 2 belangrijke onderwerpen relevant voor Nederlandse en Sri Lankaanse belanghebbenden. Beide trends zijn van belang voor het herstel van de sector op een duurzame en winstgevende wijze:

  1. De ontwikkeling richting circulaire mode.
  2. Het belang van betere relaties tussen kopers en leveranciers, via duurzame inkooppraktijken.

Ervaren sprekers met praktische ervaring, bespreken deze 2 onderwerpen aan de hand van cases en voorbeelden. De bevestigde sprekers: Mevr. Marsha Dickson (Better Buying), Dr. Anush Amarasinghe (Eco Spindles), Mevr. Nany Kusuma (Tommy Hilfiger) en Dhr. A Sukumaran (JAAFSL).

Waarom deelnemen?

Een verantwoordelijk bedrijfsmodel hebben is niet alleen het beste, maar ook het slimste wat u kunt doen. Op de lange termijn blijken alleen deze bedrijven 'future proof' te zijn.

Complexe onderwerpen

De waarde van MVO kan niet langer worden ontkend. Iedereen draagt verantwoordelijkheid bij het balanceren van 'people, planet en profit': overheid, bedrijven, consumenten en maatschappelijke organisaties.

Op welke vragen krijgt u antwoord?

Met dit webinar doet u kennis en inspiratie over MVO op. U krijgt antwoord op vragen als:

  • Hoe kan ik de genoemde uitdagingen omvormen tot kansen, en hoe maak ik mijn bedrijf daarmee toekomstbestendig?
  • Hoe kan ik duurzamer worden, mezelf onderscheiden en toegang krijgen tot bepaalde markten?

Dit is het moment om een impuls te geven aan uw strategische planning en niet-financieel risicomanagement. Daarnaast biedt het een kans voor het invoeren van duurzame standaarden.

Deelname en kosten

Meld u aan voor dit webinar. De uiterste aanmelddatum is 19 april. Deelname is gratis. De voertaal is Engels.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Edwin Koster (Max Value)E: edwin.koster@max-value.nl

Annette Weijman (RVO)E: annette.weijman@rvo.nl

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Di 20 apr 2021 9:30 uur

  • Uiterste aanmelddatum: 19 april
  • Deelname is gratis
  • Voertaal is Engels
Direct aanmelden