Webinar Subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg

Verzorgt u een praktijk- of werkleerplaats voor een werkzoekende of een werkende die werkloos dreigt te worden? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van de Subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg. Meld u aan voor het webinar om meer te weten te komen over deze nieuwe regeling.

Op dinsdag 14 december van 10.00 tot 11.00 uur informeren wij u over de mogelijkheden die deze nieuwe subsidieregeling biedt voor het om- en bijscholen van werkzoekenden en werknemers die werkloos dreigen te raken.

Subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg

In 2021 is op basis van de steun- en herstelmaatregelen van het kabinet, geld beschikbaar gesteld voor kortdurende bij- en omscholing van werkzoekenden en werknemers die werkloos dreigen te raken, via praktijkleren in het mbo in de derde leerweg. Bij praktijkleren in de derde leerweg wordt werken gecombineerd met het doen van (een deel van) een mbo-opleiding, gericht op het behalen van een praktijkverklaring, certificaat of diploma. De eerste aanvraagronde is van 3 januari tot en met 31 januari 2022.

In dit webinar vertellen we u meer over:

  • de verschillende mbo-opleidingsvormen in de praktijk;
  • de financiële ondersteuning voor werkgevers; en
  • de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen.

Meer informatie over de regeling en de voorwaarden vindt u op onze informatiepagina.

Voor wie?

Dit webinar is interessant wanneer u werkt bij een bedrijf, brancheorganisatie of O&O-fonds. Alleen erkende leerbedrijven kunnen subsidie aanvragen. Is uw bedrijf nog geen erkend leerbedrijf, maar staat u wel open voor het opleiden van (nieuwe) werknemers? Ook dan bent u van harte welkom om u aan te melden voor deze online bijeenkomst.

Aanmelden

Heeft u interesse? Meld u dan aan via de het aanmeldformulier. Kort voor de start van het webinar, ontvangt u de link om in te kunnen loggen.

We realiseren ons dat de bijeenkomst al op korte termijn plaatsvindt. Bent u niet in de gelegenheid de webinar bij te wonen? Dan kunt u deze later terugkijken.

Organisatie

Dit webinar wordt georganiseerd door VNO-NCW, MKB-Nederland, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English) Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1