Webinar: Uw digitale uitvinding beschermen

Wat is de beste manier om uw digitale uitvindingen te beschermen? Een octrooi, handelsgeheim of auteursrechten? En hoe zit het met intellectuele eigendomsrechten in computerprogramma’s, apps, big data en het internet? Van wie zijn de gegevens die met digitale technologieën worden bedacht?

Met de opkomst van digitale innovaties zijn er ook steeds meer vragen over hoe deze te beschermen. Het kan een uitdaging zijn om nieuwe digitale technologie en Intellectueel Eigendom (IE) te combineren op een manier die bij uw bedrijf past. Wilt u antwoord op deze vragen? Meld u dan aan voor dit webinar van Octrooicentrum Nederland op 9 november.

Laat u informeren en inspireren, en bescherm uw digitale uitvinding op een manier die bij uw bedrijf past!

Programma

Dit evenement bestaat uit 2 delen.

Deel 1 - 10:00 tot 11:00 uur

Een webinar met 3 sprekers:

  • Een adviseur intellectueel eigendom van het Octrooicentrum Nederland bespreekt de verschillende mogelijkheden om digitale innovaties te beschermen.
  • Een octrooigemachtigde van Patent Business legt uit welke bijzondere eisen er gelden bij het octrooieren van digitale uitvindingen.
  • Een ondernemer van Elitac Wearables deelt zijn ervaring met het octrooieren van zijn uitvindingen.

Deel 2 - 11:10 tot 12:00 uur

Een interactieve online vraag-en-antwoordsessie: u kunt uw vragen over de bescherming van digitale uitvindingen aan alle 3 de sprekers stellen.

Als deelnemer krijgt u inzicht in:

  • de vormen van intellectuele eigendom waarmee u uw digitale innovatie kunt beschermen;
  • de bijzondere eisen die gelden wanneer u uw digitale uitvindingen met octrooien wilt beschermen.

Dit webinar wordt in de Engelse taal gehouden.

Aanmelden

Meld u aan via ons aanmeldformulier (Engelstalig).

Crossroads van StartupUtrecht

Dit webinar maakt deel uit van het uitgebreidere programma Crossroads: dé plek voor start-ups, scale-ups, investeerders en bedrijven om met elkaar in contact te komen en uw netwerk, kennis en groei uit te breiden. Wilt u kapitaal aantrekken voor uw bedrijf, technologische trends ontdekken of internationale zakenpartners vinden? Van 8 tot en met 11 november organiseren StartupUtrecht en partners Crossroads 2021 (Engelstalig). Met partnerevenementen van 8 tot en met 10 november en een afsluiting met inspirerende sprekers op 11 november. Ook is op 11 november de finale van de wedstrijd 'start-up van het jaar' voor de regio Utrecht.

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit webinar? Neem dan contact op met octrooiadviseur Karen Kraan-Sam:

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Di 9 nov 2021 10:00 uur

Deelname is gratis

Direct aanmelden