Webinar Verduurzaming maatschappelijk vastgoed: samenwerken met gemeenten

Werkt u voor een instelling die maatschappelijk vastgoed wil verduurzamen? Neem dan op 9 december 2021 deel aan het webinar 'Verduurzaming maatschappelijk vastgoed: samenwerken met gemeenten'. Het webinar is van 11.00 tot 12.00 uur.

Tijdens dit webinar hoort u hoe u een succesvolle samenwerking opzet met gemeenten, maatschappelijk vastgoedeigenaren en andere partijen die een maatschappelijke taak vervullen.

Bij het succesvol verduurzamen van multifunctionele accommodaties (MFA’s) zijn samenwerking en een integrale aanpak essentieel. Denk bij deze accommodaties aan culturele instellingen, scholen of bijvoorbeeld sportaccommodaties. In dit webinar vertellen gemeenten en maatschappelijk vastgoedeigenaren wat de basis is voor een goed samenwerkingsverband.

Wat kunt u verwachten?

Vanuit de studio delen de gasten live hun ervaringen met het verduurzamen van MFA’s. De focus ligt op het opzetten van een effectieve samenwerking tussen gemeenten, maatschappelijk vastgoedeigenaren en andere partijen. U krijgt praktijkvoorbeelden van:

  • Gemeente Groningen - Frank van der Poel
  • Monumentencoach Gemeente Rheden - Martijn Andela (gespecialiseerd in verduurzaming van monumenten)
  • Gemeente Wijchen - Léon Daemen

De sprekers gaan met elkaar in gesprek en u kunt vragen stellen via de live chat. Ook is er tijdens het webinar aandacht voor de (nog niet gepubliceerde) MFA Leidraad. En de aanpak van ‘split incentive’. Hierbij worden duurzame maatregelen niet doorgevoerd, omdat de doelen van verhuurder en huurder niet overeenkomen.

Na afloop ontvangt u een link waarmee u het webinar terug kunt kijken.

Voor wie?

Dit webinar is gericht op (gemeentelijke) beleidsmedewerkers, maatschappelijk vastgoedeigenaren, adviseurs en medewerkers van maatschappelijke organisaties. Andere geïnteresseerden zijn ook welkom.

Kosten en deelname

U kunt zich aanmelden voor dit webinar tot en met 8 december. Deelname is gratis.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Do 9 dec 2021

Tijd

11:00 - 12:00 uur

  • Uiterste aanmelddatum: 8 december 2021
  • Deelname is gratis
Direct aanmelden