Webinar Zakelijke kansen in architectuur en ontwerp van steden in Zuid-Korea

Wilt u weten welke marktkansen er zijn voor Nederlandse architecten in Zuid-Korea? Op 24 juni krijgt u antwoord op uw vraag, tijdens de digitale bijeenkomst 'Zakelijke kansen in de Zuid-Koreaanse architectuur- en urban designsector'. Ga in gesprek met specialisten in deze markt tijdens verschillende break-outsessies.

Zuid-Korea is de afgelopen eeuw razendsnel ontwikkeld en verstedelijkt. Dit heeft gevolgen voor de architectuur en het ontwerp van steden in het land.

Koreaanse bouwsector is in beweging

Er is veel nieuwbouw, vooral in Seoel en omgeving. Ook worden bestaande gebieden herontwikkeld. Hierbij is steeds meer vraag naar architectuur van hoge kwaliteit. Er is ook oog voor wensen van gebruikers, aandacht voor inpassing in de omgeving en duurzaamheid.

Voor wie?

Het webinar is interessant voor Nederlandse ondernemers in de architectuur- of urban designsector, die graag zaken willen doen met Zuid-Korea.

Marktrapport Zuid-Korea: kansen in de architectuursector

In 2020 heeft Peter Underwood een studie uitgevoerd naar de marktkansen. Dit is gebeurd in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de ambassade in Zuid-Korea. De auteur presenteert de resultaten tijdens het webinar. Het marktrapport geeft:

  • een overzicht van de Koreaanse markt voor architectuur en gebiedsontwikkeling;
  • een beschrijving van de trends;
  • tips voor het betreden van de Koreaanse markt.

Bekijk de samenvatting van het rapport Architecture & urban design in the Republic of Korea. Het is ook mogelijk om het hele rapport op te vragen (Engelstalig, pdf).

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Volgens het marktrapport heeft de Zuid-Koreaanse architectuurmarkt nu een geschatte waarde van € 5 tot € 7 miljard. Wereldwijd is het de 9e meest waardevolle markt voor deze sector. Ongeveer 10% van de architecten die in Zuid-Korea werkt, is internationaal. Dit biedt kansen voor Nederlandse architecten en ontwerpers.

Programma

Tijdens het webinar hoort u meer over kansen, uitdagingen en tips om zaken te doen in Zuid-Korea. Daarnaast kunt u in verschillende break-outsessies dieper ingaan op uw marktkansen. Natuurlijk kunt u ook vragen stellen en in gesprek gaan met specialisten, de Nederlandse ambassade en RVO.

TijdOnderdeel
09:30 - 09:35 uurIntroductie over Zuid-Korea en de huidige situatieEva Witteman, hoofd Economische Afdeling, Nederlandse ambassade in Seoel
09:35 - 10:00 uurPresentatie kansenstudiePeter Underwood, auteur van de kansenstudie, IRC Consulting
10:00 - 10:30 uurBreak-outsessies:
  • Verder praten over de zakelijke kansen
  • Ondersteuning van de overheid
10:30 - 10:45 uurAfsluiting en follow-upHeejeong Kim, Commercial Officer, Nederlandse ambassade Seoel

Aanmelden en kosten

Meld u aan voor het webinar. Dit kan tot uiterlijk 23 juni. Deelname is gratis. De voertaal is Engels.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Laisy Deng, project manager Internationaal Ondernemen, RVOE: laisy.deng@rvo.nl

of:

Heejeong Kim, commercial officer, Nederlandse ambassade in SeoelE: hj.kim@minbuza.nl

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Do 24 jun 2021 9:30 uur

  • Uiterste aanmelddatum: 23 juni
  • Deelname is gratis
  • Voertaal is Engels
Direct aanmelden