Webinar Zakendoen in Colombia: duurzame energie

Bent u actief in de duurzame energie en bent u geïnteresseerd in Colombia? Verken uw kansen op de Colombiaanse markt in dit webinar op 26 oktober.

Colombia is na Brazilië het 2e land in Zuid-Amerika als het gaat om de opwekking van duurzame energie: zon, wind en biomassa. Op de internationale Energy Transition Index van het World Economic Forum staat Colombia op de 34e plaats.

Ambities

De ambities zijn groot. Colombia wil van 50 megawatt (MW) aan geïnstalleerde capaciteit naar 2.250 MW in 2022. Eind 2019 zijn 8 grootschalige projecten (5 wind, 3 zon) met een totale investering van 2,2 miljard US dollar toegewezen.

Colombia is ook het 2e meest biodiverse land ter wereld. De mogelijkheden voor inzet van biomassa zijn ongekend, door de productie van koffie, palmolie en bananen en door de aanwezigheid van pluimveehouderijen en varkenshouderijen.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Colombia is door zijn groene (post-Covid) doelstellingen een voorloper in Latijns-Amerika. Het is dan ook een kansrijke markt voor bedrijven die zich verder willen oriënteren op dit continent.

De vraag naar nieuwe energietoepassingen stijgt in Colombia als tegenhanger van de groeiende industrie met zijn vervuilende energiebronnen. Daarnaast is er meer duurzame energie nodig in de agrarische sector, in het groeiende toerisme en in de rurale gebieden. Daarbij is er behoefte aan decentrale oplossingen.

Deze ontwikkelingen bieden kansen voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in de duurzame energie, zoals zon, wind, water en biomassa.

Kansenrapport

De Nederlandse ambassade in Bogotá heeft samen met Holland House Colombia een studie uitgevoerd naar de kansen in de duurzame energiesector. We presenteren die studie tijdens deze online bijeenkomst. Wij nodigen Nederlandse experts, bedrijven en kennisinstellingen uit om deze dag mee te denken en kansen te concretiseren.

Voor wie?

Het seminar richt zich op grote bedrijven, mkb en start-ups die Colombia zien als markt en springplank. Daarnaast kan de sectorstudie interessant zijn voor kennisinstellingen en brancheorganisaties.

Voorlopig programma

tijdonderdeel
15:30-15:35 uurOpening en welkom
15:35-16:00 uurPresentatie kansenrapport 'Duurzame Energie Colombia'
16:00-16:10 uurPraktijkverhaal succesvolle Nederlandse ondernemer
16:10-16:20 uurOndersteuning overheid - Handelsinstrumenten en programma's RVO
16:20-16:40 uurWhat's in it for my company? Interactieve sessie.Stel vragen aan inleiders en uitvoerders van de studie

Deelname en kosten

Meld u snel aan. U kunt zich aanmelden tot en met 25 oktober. Deelname aan het webinar is gratis.

Meer weten?

Heeft u vragen over het webinar of over de studie, neem dan contact op met:

Caroline RamaekersE: caroline.ramaekers@minbuza.nl

Jan Willem van BokhovenE: jwvanbokhoven@hollandhouse-colombia.com

Organisatie

De organisatie van dit webinar is in handen van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO), de Nederlandse ambassade in Colombia en Holland House Colombia.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Ma 26 okt 2020 15:30 uur

Kosten

  • Meld u snel aan
  • Deelname is gratis
  • Er wordt gesproken in Engels en Spaans
Direct aanmelden