Webinarserie: wateruitdagingen oplossen in Latijns-Amerika

Bent u een waterexpert? De webinarserie 'Advancing solutions for water-related challenges in Latin America together' wil u met Nederlandse en Latijns-Amerikaanse collega's samenbrengen en inspireren. Volg de serie, maak kennis met elkaar en deel 'good practices' over de meest urgente wateruitdagingen in Latijns-Amerika.

Waterproblemen in beeld

Latijns-Amerika gaat gebukt onder veel watergerelateerde uitdagingen. Dat zijn bijvoorbeeld extreme droogte en daaropvolgende bosbranden, dodelijke overstromingen, zwaar vervuilde stedelijke gebieden en slechte kustbescherming. Beperkte toegang tot schoon water en goede sanitaire voorzieningen, zwakke afvalwaterzuiveringssystemen en slecht waterbeheer zijn door de coronapandemie nog duidelijker naar voren gekomen. Klimaatverandering verergert deze problemen.

Samen naar oplossingen werken

In deze webinars bekijkt u samen met andere waterexperts mogelijkheden om deze uitdagingen op te lossen. Bijvoorbeeld door ervaringen, innovaties en oplossingen met elkaar te delen en belanghebbenden te betrekken. Deelnemers kunnen verbinding maken en inspiratie vinden op gebieden zoals waterkwaliteit, circulaire economie, voedselzekerheid en waterbeheer. De bewustmaking van de effecten van klimaatverandering spelen hierbij een belangrijke rol.

Deze reeks is het vervolg op de succesvolle webinarserie 'Tackling water challenges in Latin America together' van 2020. De meest urgente vragen en de nieuwste ontwikkelingen uit deze serie worden verder uitgediept.

Voor wie

Deze webinars zijn interessant als u een Nederlands bedrijf bent dat actief is of wil worden in de regio Latijns-Amerika, en ook als u:

 • Latijns-Amerikaanse waterexpertise heeft;
 • expertise heeft op het gebied van stedenbouw en milieuplanning;
 • (water)wetenschapper bent;
 • besluitvormer bent;
 • een jonge professional bent in een gerelateerd gebied.

Onderwerpen en data

Schrijf u in voor één of meerdere geplande webinars. Dit kan op elk moment. Na inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail met verdere details. Het programma wordt enkele weken voor elk webinar bijgewerkt.

Agenda aankomende webinars

DatumTijdOnderwerp
23 september17:00 - 18:30 uurWater en landbouw

Al afgeronde webinars in deze serie

Benieuwd naar eerdere webinars in deze serie? Kijk de presentaties en webinars terug op de website van Netherlands Water Partnership. Deze gingen over de volgende onderwerpen:

 • 8 juli: oplossingen waarbij de natuur centraal staat
 • 27 juli: waterkwaliteit
 • 12 augustus: slibbeheer en hergebruik baggerspecie
 • 2 september: pitch-evenement voor start-ups kleinschalige wateroplossingen

Deelname

Deelname is gratis. De webinars zijn over meerdere dagen verspreid. De voertaal is Spaans en Engels, waarbij er simultaanvertaling is. Schrijf u uiterlijk 23 september in. De webinars vinden plaats via het platform Zoom. U krijgt een link via de mail na uw registratie.

Organisatie

De Nederlandse ambassades in Argentinië, Chili, Colombia, Costa Rica, Cuba, de Dominicaanse Republiek, Mexico, Panama, Peru en Venezuela organiseren deze webinarserie samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), het Netherlands Water Partnership (NWP) en Rotterdam Partners.

Meer weten?

Neem voor inhoudelijke vragen (bijvoorbeeld over het onderwerp of programma) contact op met:

Frans E. Janssen, Trade advisor waterNederlandse ambassade in Santiago de ChileT: +56 22 756 92 27E: frans.janssen@minbuza.nl

Voor organisatorische vragen, locatie of kosten:

Noortje Pellens, NWP Project Officer voor Latijns-AmerikaT: +31 70 304 37 00E: n.pellens@nwp.nl

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Do 23 sep 2021 17:00 uur

 • Uiterste inschrijfdatum 23 september
 • Deelname is gratis
 • Voertalen: Engels en Spaans
Direct aanmelden