Evenementenvergunning aanvragen

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Organiseert u een evenement op een plaats die toegankelijk is voor publiek? Dan heeft u mogelijk een evenementenvergunning van de gemeente nodig. Soms is een melding voldoende. Het gaat onder andere om:

Direct regelen of meer weten?

Bij uw gemeente, provincie of waterschap
Zoeken

  Organiseert u een evenement op een plaats in de openbare ruimte? Bijvoorbeeld op straat, in een park of op een plein? Dan heeft u mogelijk een evenementenvergunning van de gemeente nodig. Soms is een melding voldoende. Het gaat bijvoorbeeld om:

  Vergunning voor evenementen op of aan het water

  Organiseert u een evenement op of aan het water (provinciale vaarweg)? Dan heeft u een evenementenvergunning vaarweg nodig van de provincie. De vergunning is alleen voor kortdurende evenementen. U mag de veiligheid en het verloop van de scheepvaart niet in gevaar brengen.

  Ontheffing verbod geluidsoverschrijding sportmotoren

  Wilt u met sportmotoren het geluidsniveau overschrijden op een evenement of sportterrein? Dan moet u een ontheffing aanvragen bij de provincie.

  Regelhulp Gemeentelijke vergunningcheckers

  Een Regelhulp vertelt u aan de hand van een aantal vragen welke regels voor u gelden. De Regelhulp Gemeentelijke vergunningcheckersExterne link laat zien welke vergunningen u nodig heeft als u een evenement wilt houden. Momenteel is deze Regelhulp alleen beschikbaar voor de gemeenten Drimmelen, Barendrecht, Ridderkerk en Haarlem.

  Digitaal evenementenvergunning aanvragen met de berichtenbox

  Met de berichtenbox kunt u de evenementenvergunning digitaal aanvragen bij de gemeente. De berichtenbox is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten uitwisselt met Nederlandse overheidsorganisaties.

  De ontheffing op het verbod geluidsoverschrijding sportmotoren kunt u bij de provincie Noord-Brabant digitaal aanvragen met de berichtenbox.

  Deze informatie is geplaatst door

  Antwoord voor bedrijven