Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeWetten en regelsEvenementenvergunning aanvragen

Evenementenvergunning aanvragen

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Laatst gecontroleerd op < 1 min lezenEnglish version

Organiseert u een evenement? Dan heeft u mogelijk een evenementenvergunning van de gemeente nodig. Soms is een melding voldoende.

Meer weten of direct regelen

bij uw gemeente, provincie of waterschap
Gemeente De Ronde VenenAndere gemeente, provincie of waterschap?

Organiseert u een evenement op een voor publiek toegankelijke plaats? Bijvoorbeeld op straat, in een park of op een plein? Dan heeft u mogelijk een evenementenvergunning van de gemeente nodig. Soms is een melding voldoende. Evenementen zijn bijvoorbeeld:

Vergunning voor evenementen op of aan het water

Organiseert u een evenement op of aan het water (provinciale vaarweg)? Dan heeft u een 'evenementenvergunning vaarweg' nodig van de provincie. De vergunning is alleen voor kortdurende evenementen. U mag de veiligheid en het verloop van de scheepvaart niet in gevaar brengen.

Geluidsontheffing sportmotoren

Wilt u met sportmotoren het geluidsniveau overschrijden op een evenement of sportterrein? Dan moet u een geluidsontheffing voor sportmotoren aanvragen bij de provincie.

Digitaal evenementenvergunning aanvragen met de berichtenbox

Met de berichtenbox kunt u de evenementenvergunning digitaal aanvragen bij de gemeente. De berichtenbox is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer digitaal berichten uitwisselt met Nederlandse overheidsorganisaties.

Naar boven