HomeWetten en regels

Evenementenvergunning aanvragen

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Laatst gecontroleerd op < 1 min lezenEnglish version

Organiseert u een evenement op een openbare plek? Bijvoorbeeld op straat, in een park of op een plein? Dan kan het zijn dat u een evenementenvergunning van de gemeente nodig heeft. Soms is een melding voldoende.

Meer weten of direct regelen

bij uw gemeente, provincie of waterschap
Gemeente Loon op ZandAndere gemeente, provincie of waterschap?

Evenementen zijn bijvoorbeeld:

Vergunning voor evenementen op of aan het water

Organiseert u een evenement op of aan het water (provinciale vaarweg)? Dan heeft u een Evenementenvergunning Vaarweg nodig van de provincie. De Evenementenvergunning Vaarweg is alleen voor evenementen die kort duren. Uw evenement mag niet voor gevaar zorgen voor de scheepvaart.

Geluidsontheffing sportmotoren

Gaat u met sportmotoren veel lawaai maken op een evenement of sportterrein? Dan moet u een geluidsontheffing voor sportmotoren aanvragen bij de provincie.

Online evenementenvergunning aanvragen met de berichtenbox

Met de berichtenbox voor bedrijven kunt u de evenementenvergunning online aanvragen bij de gemeente. De berichtenbox voor bedrijven is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer online berichten uitwisselt met Nederlandse overheden.

Deze pagina is onderdeel van een kwaliteitsnetwerk van de Europese Unie