HomeWetten en regels

Evenementenvergunning aanvragen

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Laatst gecontroleerd op < 1 min lezenEnglish version

Organiseert u een evenement op een openbare plek? Bijvoorbeeld op straat, in een park of op een plein? Dan kan het zijn dat u een evenementenvergunning van de gemeente nodig heeft. Soms is een melding voldoende.

Meer weten of direct regelen

bij uw gemeente, provincie of waterschap
Zoeken

Evenementen zijn bijvoorbeeld:

Vergunning voor evenementen op of aan het water

Organiseert u een evenement op of aan het water (provinciale vaarweg)? Dan heeft u een Evenementenvergunning Vaarweg nodig van de provincie. De Evenementenvergunning Vaarweg is alleen voor evenementen die kort duren. Uw evenement mag niet voor gevaar zorgen voor de scheepvaart.

Geluidsontheffing sportmotoren

Gaat u met sportmotoren veel lawaai maken op een evenement of sportterrein? Dan moet u een geluidsontheffing voor sportmotoren aanvragen bij de provincie.

Online evenementenvergunning aanvragen met de berichtenbox

Met de berichtenbox voor bedrijven kunt u de evenementenvergunning online aanvragen bij de gemeente. De berichtenbox voor bedrijven is een beveiligd e-mailsysteem waarmee u als ondernemer online berichten uitwisselt met Nederlandse overheden.

Deze pagina is onderdeel van een kwaliteitsnetwerk van de Europese Unie