Gebruikelijkloonregeling voor dga’s naar 100%

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen
Ingangsdatum: 1 januari 2023

Wat verandert er?

Heeft u een bv en bent u directeur van dit bedrijf? U moet uzelf een salaris betalen dat marktconform is. Dat zegt de gebruikelijkloonregeling. Vanaf 1 januari 2023 moet uw loon 100% overeenkomen met het loon van iemand in een vergelijkbare functie.

Uw gebruikelijk loon is minimaal:

  • 100% (dit is nu 75%) van het loon van iemand met een vergelijkbare functie
  • het loon van de werknemer met het hoogste salaris
  • een vast bedrag van minimaal € 48.000

Uw bv houdt over uw loon de loonheffing in. De Belastingdienst zegt met de gebruikelijkloonregeling dat uw loon representatief moet zijn voor het niveau waarop u werkt en de hoeveelheid werk die u verricht (marktconform).

Voor wie?

  • ondernemers met een bv

Wanneer?

De wijziging gaat naar verwachting in op 1 januari 2023.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1