Geen motorrijtuigenbelasting voor elektrische bestelauto tot 2025

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Ingangsdatum: 1 januari 2021

Wat verandert er?

De vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting (mrb) voor elektrische bestelauto’s en plug-in hybrides blijft bestaan tot 2025. Deze fiscale voordelen gelden op dit moment al tot 1 januari 2021. Als u een volledig elektrische bestelauto heeft betaalt u dus geen wegenbelasting tot 2025.

Meer belasting voor auto’s op benzine en diesel

Heeft u voor uw bedrijf een bestelauto die op benzine en diesel rijdt? Dan gaat u de komende jaren iets meer wegenbelasting betalen. De mrb stijgt vanaf 2021 elk jaar gemiddeld met € 24 per auto. De hoogte van de stijging hangt af van het gewicht van uw bestelauto.

Voor wie?

  • Ondernemers in het bezit van bestelauto’s

Wanneer?

De wijziging gaat naar verwachting in op 1 januari 2021.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regelingExterne link én publicatie in het Staatsblad of de StaatscourantExterne link.

Overzicht Prinsjesdag 2019

Ondernemersplein geeft u een overzicht van maatregelen die gevolgen hebben voor u als zzp’er, mkb’er of andere ondernemer. Ga naar het overzicht Prinsjesdag 2019

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven