MenuZoekenZoekenHomeWetten en regels

Gegevens uit de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) gebruiken

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)< 1 min lezenEnglish version

De Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) is een geautomatiseerd systeem waarin gemeenten basisgegevens over gebouwen en adressen bijhouden. Als ondernemer kunt u deze gegevens gebruiken om bijvoorbeeld apps mee te maken.

Beheer van gegevens over gebouwen en adressen

De gemeenten zetten de gegevens over gebouwen en adressen in de Landelijke Voorziening BAG. Het Kadaster beheert deze Landelijke Voorziening en stelt de gegevens beschikbaar aan overheden, bedrijven, instellingen en burgers.

Gegevens maar één keer doorgeven

Wijzigen uw gegevens? Bijvoorbeeld uw adres? U hoeft uw gegevens maar 1 keer aan een overheidsorganisatie door te geven. Uw adreswijziging wordt vervolgens in het BAG opgenomen en is dan ook voor andere overheden beschikbaar.

Gegevens uit BAG gebruiken

U mag de gegevens uit de BAG gebruiken. Bijvoorbeeld voor het maken van toepassingen (apps) voor smartphones of tablets. U kunt de BAG-gegevens (via verschillende producten) downloaden op de website van het Kadaster.

Zie ook

Naar boven