Hulp bij hoge energierekening mkb (prijsplafond)

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen
Ingangsdatum: Nog niet bekend

Wat verandert er?

Wordt uw bedrijf (mkb) geraakt door de hoge energieprijzen? Het kabinet wil een tijdelijk prijsplafond voor energieprijzen invoeren. Dat prijsplafond gaat waarschijnlijk ook gelden voor een deel van het mkb.

Er komt ook een gerichte ondersteuning voor het energie-intensieve mkb (TEK-regeling) voor bijvoorbeeld bakkers, tuincentra en sauna’s.

Of en wanneer het tijdelijk prijsplafond wordt ingevoerd, is nog niet duidelijk. Een mogelijke datum is 1 januari 2023. Mogelijk komt er een tussenvariant van het prijsplafond vanaf 1 november 2022.

Of en wanneer de subsidieregeling voor het energie-intensieve mkb start, is nog niet duidelijk.

Voor wie?

  • ondernemers uit het mkb met hoge energiekosten

Wanneer?

Wanneer de wijzigingen ingaan is nog niet bekend.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1