MenuZoekenZoekenHomeWetswijzigingen

Prijsplafond zorgt voor lagere energierekening

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)< 1 min lezenEnglish versionIngangsdatum: 1 januari 2023

Wat is er veranderd?

Wordt uw bedrijf (mkb) geraakt door de hoge energieprijzen? Er is een prijsplafond op energie.

Het prijsplafond op energie geldt voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers. Voor gas is het maximale tarief € 1,45 per kuub tot een verbruik van 1.200 kuub. Voor elektriciteit is het maximale tarief verlaagd tot € 0,40 per KWh en het maximale verbruik verhoogd tot 2.900 kWh. Voor het energieverbruik boven het plafond betalen huishoudens en andere kleinverbruikers het tarief zoals opgenomen in het energiecontract.

Kleinverbruikers

Het prijsplafond geldt voor alle kleinverbruikers. Naast huishoudens gaat het om zzp’ers, winkels, verenigingen, kleine maatschappelijke organisaties en een deel van het kleine mkb.

Vaste korting in november en december

Huishoudens en andere kleinverbruikers hebben in november en december 2022 een vaste korting van € 190 per maand op de energierekening ontvangen. Deze compensatie was voor alle kleinverbruikers hetzelfde en is verrekend via de energieleveranciers.

Voor wie?

Wanneer?

Het prijsplafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers is ingegaan op 1 januari 2023.

Zie ook

Naar boven