Industrie met veel CO2-uitstoot gaat meer belasting betalen

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen
Ingangsdatum: 1 januari 2023

Wat verandert er?

Stoot uw industriële bedrijf meer CO2 uit dan de vrijgestelde emissieruimte? Dan moet u over het teveel dat u uitstoot CO2-heffing betalen. De vrijgestelde emissieruimte wordt vanaf 2023 kleiner. Bedrijven die veel CO2 uitstoten moeten daardoor meer belasting betalen. Het belastingtarief blijft gelijk.

Ook komt er een minimum CO2-prijs voor de industriële sector. Als de Europese emissiehandel-koers (EU ETS) onder deze minimumprijs zakt, moet u het verschil als een nationale belasting betalen.

Voor wie?

  • industriële bedrijven

Wanneer?

De wijziging gaat naar verwachting in op 1 januari 2023.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1