International Business Academy: China

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Doet u zaken met China of heeft u plannen om daarmee te starten? RVO biedt via de International Business Academy gratis e-learnings aan over intellectueel eigendom en business etiquette. Zo leert u het verschil tussen een handelsmerk en auteursrecht en waarom u in China nooit een klok cadeau moet geven. Door het volgen van deze online trainingen bent u nog beter voorbereid op zakendoen in China.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), NLinBusiness en evofenedex hebben de handen ineen geslagen om een nieuw platform voor Nederlandse ondernemers te ontwikkelen: de International Business Academy. Dit is hét digitale platform dat ondernemers helpt bij het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden over internationaal zakendoen.

Wat is de International Business Academy?

Ondernemers die internationaal zakendoen, zijn sneller succesvol wanneer zij goed voorbereid richting hun doelmarkt vertrekken. Met de International Business Academy kunt u op 1 verzamelplaats passende kennis opdoen rondom internationaliseren. Met een landenspecifiek aanbod kunt u uw kennis bijspijkeren op thema's die voor u relevant zijn.

3 soorten cursussen

U kunt op het platform 3 soorten cursussen vinden via verschillende private en publieke aanbieders:

  1. E-learnings: op ieder moment en vanaf iedere locatie zelfstandig te volgen door 1 persoon.
  2. Digitaal klaslokaal: vanaf iedere locatie, maar op een vaste tijd te volgen in een digitale klas samen met andere ondernemers.
  3. Fysiek klaslokaal: op een vaste tijd en locatie te volgen in een fysieke trainingslocatie samen met andere ondernemers.

China e-learnings van RVO

Voor ondernemers die actief zijn op de Chinese markt biedt RVO in de International Business Academy 2 gratis e-learnings aan:

RVO e-learnings China

e-learningmodule
Intellectueel eigendomExterne linkNiet iedere ondernemer beseft hoe belangrijk het is om intellectuele eigendomsrechten vast te leggen in China. Weet u bijvoorbeeld welke intellectuele eigendomsrechten u moet vastleggen? Waar u die kunt registreren? En wat u kunt doen als u nepproducten tegenkomt op een beurs of in een Chinese webshop? In deze e-learning komt intellectueel eigendom in China van A tot Z aan bod.
Business etiquetteExterne linkHoe herkent u de belangrijkste persoon in een vergadering? Waar moet u gaan zitten tijdens een etentje met uw zakenpartners? En waarom duurt het toch zo lang voordat uw Chinese partner antwoordt op uw e-mail? Tijdens deze e-learning krijgt u het antwoord op deze vragen en leert u alles wat u moet weten over de Chinese zakencultuur.

Aanmelden

Klik op de gewenste module en schrijf u in via de site van de International Business AcademyExterne link. Wilt u zich verdiepen in andere aspecten van export naar China, ga dan naar het volledige cursusaanbod voor ChinaExterne link om (betaalde) cursussen van andere aanbieders te bekijken.

Bekijk ook onze landenpaginaExterne link voor meer informatie over zakendoen met China.

Meer weten?

Heeft u vragen over de International Business Academy, tips of suggesties? Of wilt u meer weten over zakendoen in China? Neem dan contactExterne link met ons op. Onze China-adviseurs helpen u graag verder.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

088-042 42 42

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland