Aansprakelijkheidsregeling voor pandhouders, hypotheekhouders en executanten

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen
Ingangsdatum: nog niet bekend

Wat verandert er?

Pandhouders, hypotheekhouders en executanten zijn straks aansprakelijk voor de omzetbelasting die een ondernemer moet betalen bij gedwongen verkoop aan een niet ondernemer. Het gaat hierbij om zaken waar een pand-, hypotheek- of executierecht op rust.

Bij verkoop van zaken van een bedrijf in financiële problemen, betaalt de koper soms de verschuldigde omzetbelasting in plaats van de verkoper. Dit heet de verleggingsregeling. Is deze regeling niet van toepassing? Dan mag de Belastingdienst ook de pandhouder, hypotheekhouder of executant aansprakelijk stellen voor de niet-betaalde omzetbelasting.

Voor wie?

  • pandhouders
  • hypotheekhouders
  • executanten

Wanneer?

Wanneer de wijziging ingaat, is nog niet bekend.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1