Dit artikel is gerelateerd aan:

BIG-nummer moet vindbaar zijn

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Ingangsdatum: 1 januari 2021

Wat verandert er?

Bent u een BIG-geregistreerde zorgverlener? U moet uw BIG-nummer actief bekend maken. Hierdoor is het voor patiënten makkelijker te controleren of een zorgverlener in het BIG-register staat ingeschreven. U moet ervoor zorgen dat iedereen uw BIG-nummer makkelijk en snel kan vinden.

Worden uw naam en beroep op dit moment nergens bekend gemaakt? Dan bent u niet verplicht om het BIG-nummer bekend te maken.

Waar moet u het BIG-nummer vermelden?

U vermeldt het nummer op alle plekken waar u beroepsmatig uw naam en beroep (of die van de zorgverleners die u in dienst heeft of inhuurt) bekend maakt. Dit zijn in ieder geval de plekken hieronder (indien van toepassing):

  • op uw eigen website (of website van uw werkgever) waar uw naam wordt vermeld
  • onder e-mailberichten die u beroepsmatig verzendt

Waar kunt u uw BIG-nummer vinden?

In ‘Mijn-BIG-registerExterne link’ kunt u uw eigen registratie en uw BIG-nummer vinden. U heeft hiervoor uw DigiD of uw BIG-login (als u in het buitenland woont) nodig.

Voor wie?

  • BIG-geregistreerde zorgverleners

Wanneer?

Het Wijzigingsbesluit BIG-nummer gaat naar verwachting in op 1 januari 2021.

Actueel: Totdat het nieuwe besluit in werking treedt, handhaaft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd niet op de huidige, te wijzigingen verplichting het BIG-nummer te vermelden.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regelingExterne link én publicatie in het Staatsblad of de StaatscourantExterne link.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven