KunstKoop

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen
Let op: gesloten

Bent u galeriehouder? En wilt u de verkoop van hedendaagse kunst bevorderen? Dat kan met de KunstKoopregeling. Hiermee kunnen uw klanten hun aankoop op afbetaling kopen, zonder dat zij rente betalen. Het Mondriaan Fonds betaalt de rente aan de bank. Uw klanten komen alleen voor renteloze afbetaling in aanmerking als u als galeriehouder bent toegelaten tot de regeling.

Wanneer komt u in aanmerking?

  • Uw galerie staat minstens een jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  • Uw galerie had in het jaar voor aanvraag een omzet van minimaal € 30.000 uit de verkoop van beeldende kunst. Voor galeries die korter dan drie jaar bestaan geldt minimaal 20.000 euro per jaar.
  • U hebt een vaste eigen kunstenaarsstal.
  • Het aanbod van uw galerie bezit voldoende kwaliteit.

Bekijk de aanvullende voorwaarden voor kunstwerken en kopers op Mondriaanfonds.nl.

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt de KunstKoopregeling niet meer aanvragen. U kunt 1 keer per 2 jaar een aanvraag indienen bij het Mondriaan Fonds om mee te doen aan de KunstKoop. De aanvraagronde voor de programmaperiode 1 januari 2022 tot en met 31 december 2023 sloot 30 augustus 2021. Naar verwachting opent de KunstKoopregeling in 2023 voor een nieuwe aanvraagronde.

Bij uw aanvraag moet u verschillende documenten inleveren. Bekijk de checklist van de KunstKoopregeling op Mondriaanfonds.nl.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1