Seksbedrijven krijgen landelijke vergunningplicht

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Ingangsdatum: nog niet bekend

Wat verandert er?

Er wordt gewerkt aan de wet regulering sekswerk. De nieuwe wet regelt onder andere de vergunningplicht en de minimale leeftijd van sekswerkers. Er komt een landelijke vergunningplicht voor seksbedrijven. Seksbedrijven vragen de vergunning aan bij de gemeente. Een vast adres met een vaste telefoonlijn is verplicht. De gemeente kan bepalen geen enkel prostitutiebedrijf toe te staan, de nul-optie. De gemeente moet daarvoor argumenten hebben die te maken hebben met de openbare orde, de veiligheid of de gezondheid. In de vergunningen voor prostitutiebedrijven worden voorwaarden opgenomen over bijvoorbeeld gezondheid, veiligheid en zelfbeschikkingsrecht van de prostituees.

Minimumleeftijd prostituees

Als vergunninghouder bent u strafbaar als u prostituees jonger dan 21 jaar voor u laat werken. Zij zijn zelf niet strafbaar.

Voor wie?

  • seksbedrijven (bordelen, clubs, escortbedrijven, sexbioscopen, massagesalons)
  • prostituees

Wanneer?

Wanneer de Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche ingaat, is nog niet bekend.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regelingExterne link én publicatie in het Staatsblad of de StaatscourantExterne link.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven