Omgevingsvergunning aanvragen

Gemeente Alphen aan den Rijn: Omgevingsvergunning aanvragen

Wilt u gaan bouwen of verbouwen, een monument wijzigen, een boom kappen of een inrit maken? Doe via Omgevingsloket een vergunningscheck en kijk of u een vergunning nodig heeft.

  • Geef de werkzaamheden aan die voor u gelden.
  • Door het beantwoorden van de vragen wordt een formulier samengesteld. U weet dan of u voor uw (ver)bouwplan een vergunning moet aanvragen.

Wilt u weten of uw (ver)bouwplannen afwijken van het bestemmingsplan? U kunt de bouwregels uit een bestemmingsplan bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Twijfelt u of uw plannen haalbaar zijn? Vraag dan een vooroverleg (ver)bouwplannen aan.

Goed om te weten

  • Soms mag u zonder vergunning bouwen. Bijvoorbeeld voor gewoon onderhoud of het plaatsen van een dakkapel aan de achterkant van uw woning.
  • Vertel uw buren van uw verbouwplannen. Kent u uw buren niet zo goed of spreekt u ze niet zo vaak? Dan kunt u ook een brief (voorbeeldtekst) sturen.

Kijk voor meer informatie op www.alphenaandenrijn.nl.

Deze informatie is geplaatst door Gemeente Alphen aan den Rijn

Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVLogo SDG YourEuropeToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1