Onroerendezaakbelasting (ozb)

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Als eigenaar of gebruiker van een bedrijfspand moet u onroerendezaakbelasting (ozb) betalen. De ozb bestaat uit 2 soorten belasting: een eigenaren- en een gebruikersbelasting.

Direct regelen of meer weten?

Bij uw gemeente, provincie of waterschap
  Wij hebben bij uw gemeente, provincie of waterschap geen informatie gevonden over dit onderwerp.

  Als eigenaar of gebruiker van een bedrijfspand moet u onroerendezaakbelasting (ozb) betalen. De ozb bestaat uit 2 soorten belasting: een eigenaren- en een gebruikersbelasting. Degene die het pand op 1 januari van het jaar bezit of gebruikt, moet de belasting betalen.

  Eigenarenbelasting en gebruikersbelasting betalen voor bedrijfspand

  Bent u eigenaar en gebruiker van een bedrijfspand? Dan moet u eigenarenbelasting en meestal ook gebruikersbelasting betalen. Uitgangspunt voor de hoogte van de belasting is de waarde van het pand. De gemeente taxeert het pand om de WOZ-waarde (Wet Waardering Onroerende Zaken) te bepalen.

  Eigenarenbelasting betalen voor woningen

  Bent u eigenaar van een woning? Dan hoeft u alleen eigenarenbelasting te betalen. De belasting voor gebruikers van woningen, het huurdersdeel, is komen te vervallen. Huurders betalen geen ozb meer.

  Hoeveel ozb moet u betalen?

  De gemeente stelt een ozb-percentage vast op basis van de WOZ-waarde van uw pand. Dat is het bedrag aan ozb dat u moet betalen.

  Deze informatie is geplaatst door

  Antwoord voor bedrijven