Onroerendezaakbelasting (ozb) voor bedrijfspand

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Laatst gecontroleerd op
< 1 min lezen

Bent u eigenaar van een een bedrijfspand? Of huurt u een bedrijfspand? Dan moet u onroerendezaakbelasting (ozb) betalen aan de gemeente waar uw bedrijfspand staat.

Direct regelen of meer weten?

Bij uw gemeente, provincie of waterschap
  Icon Info with BackgroundWij hebben bij uw gemeente, provincie of waterschap geen informatie gevonden over dit onderwerp.

  De onroerendezaakbelasting is 1 van de gemeentelijke belastingen en heffingen voor bedrijven.

  Hoe hoog is de onroerendezaakbelasting (ozb)?

  De gemeente bepaalt de hoogte van de ozb aan de hand van de WOZ-waarde van uw bedrijfspand. De ozb is een percentage van die WOZ-waarde en wordt ieder jaar aangepast. Bekijk de tarieven/percentages van de onroerendezaakbelasting bij de gemeente waar uw bedrijfspand staat.

  Ozb betalen

  De gemeente stuurt u een aanslag onroerendezaakbelasting. Op het aanslagbiljet staat hoe snel u die belasting moet betalen (termijn). Bent u de eigenaar en de gebruiker (huurder)? Dan moet u meestal 2 keer de ozb betalen. Wie op 1 januari van het jaar eigenaar of gebruiker is van het bedrijfspand, betaalt de ozb voor het hele jaar.

  Als u de ozb niet kunt betalen, dan kunt u in de meeste gemeenten een betalingsregeling afspreken of vragen of u de ozb niet hoeft te betalen (kwijtschelding).

  Niet eens met de ozb

  Bent u het niet eens met de aanslag onroerendezaakbelasting? U kunt bezwaar maken. Kijk voor informatie over hoe u bezwaar kunt maken bij de gemeente waar uw bedrijfspand staat.

  Deze informatie is geplaatst door

  Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
  Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVLogo SDG YourEuropeToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1