Zoeken

Ouderschapsverlof voor een deel betaald

Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezenEnglish version
Ingangsdatum: 2 augustus 2022

Wat is er veranderd?

Ouders krijgen de eerste 9 van de 26 weken ouderschapsverlof betaald. Ouders krijgen dan een uitkering van UWV. De UWV-uitkering voor het betaald ouderschapverlof is 70% van het dagloon. Het betaalde verlof moet worden opgenomen in het eerste levensjaar van het kind. De andere 17 weken kunnen nog steeds tot de 8e verjaardag van het kind worden opgenomen. Dat verlof is onbetaald, behalve als werkgever en werknemers daar binnen hun bedrijf of collectieve arbeidsovereenkomst andere afspraken over hebben gemaakt.

Voor wie?

  • ondernemers met personeel

Wanneer?

De 'Wet betaald ouderschapsverlof (Wbo)' is ingegaan op 2 augustus 2022. Werkgevers kunnen sinds 2 augustus 2022 de aanvragen indienen bij het UWV voor de uitkering voor de werknemers die gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof opnemen, maar wel pas nadat verlof is opgenomen.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1