Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeSubsidies en regelingen

Overbruggingsregeling voor energieleveranciers aan kleinverbruikers (CEK22)

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)< 1 min lezenEnglish versionLet op: gesloten

Bent u een energieleverancier die energie levert aan kleinverbruikers? Dan kunt u voor uw klanten de tijdelijke overbruggingsregeling tegemoetkoming energieprijzen kleinverbruikers 2022 (CEK22) aanvragen. U ontvant € 190 per aanvraag per elektriciteitsaansluiting. Hiermee verlaagt u de energiekosten van uw klanten in november en december 2022.

Wanneer komt u in aanmerking?

De CEK22 regeling is voor energieleveranciers die elektriciteit aan kleinverbruikers leveren. Daarnaast moet uw energiebedrijf:

  • in Nederland gevestigd zijn
  • op de lijst staan met leveranciers die toegang hebben tot CEK22

Bekijk alle voorwaarden voor de CEK22 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Hoe kunt u aanvragen?

Heeft u een vergunning van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om aan kleinverbruikers elektriciteit te leveren? U kon de CEK22 voor december aanvragen bij RVO tot en met 31 december 2022, 23:59 uur.

Heeft u geen vergunning van de ACM? Dan kon u tot 31 december 2022 23:59 uur 2 aanvragen voor de CEK22 doen bij RVO: 1 voor november 2022 en 1 voor december 2022.

Zie ook

Naar boven